Novosti Sport Događanja

Ranko iz Gorice došao do 64.000 kuna, nastavlja sljedećeg četvrtka

19.03.2021. / Ivana Ćurić

U popularnom kvizu "Tko želi biti milijunaš?" sinoć smo imali prilike vidjeti kvizaša Ranka Čopa iz Velike Gorice koji je odgovorio na 11 pitanja, no lov na milijunčić nastavlja sljedećeg četvrtka jer ga je omela "sirena" koja označava kraj emisije.

U jučerašnjoj epizodi popularnog kviza s Tarikom Filipovićem u ulozi voditelja, publika je vidjela tri natjecatelja. Nama najzanimljiviji bio je posljednji natjecatelj, Ranko Čop iz Velike Gorice. U svom predstavljanju otkrio je kako je rodom iz Rijeke i voli pub kvizove kojih zbog epidemioloških mjera već neko vrijeme nažalost nema.

Ranko je stigao do 9. pitanja kada je iskoristio prvog džokera "pitaj znalca" za pitanje s južne strane kojeg otoka se "šćućurilo" Šćedro.



Od ponuđenih Hvara, Paga, Dugog Otoka ili Silbe, znalac ga je uputio na pravi odgovor, Hvar, pa je Ranko tako osigurao 16.000 kuna. Uslijedilo je pitanje o Kipu slobode odnosno boji koju je imao prilikom podizanja u čast stogodišnjice Deklaracije o neovisnosti.

Nakon što je prepolovio odgovore i morao izabrati između žućkaste i smećkaste boje, iskoristio je i džokera "zovi". Prijatelj mu je tek rekao kako misli da je Kip od bakra, pa je slijedom toga Ranko odabrao točan odgovor (smećkaste boje) i otvorio 11. pitanje za 64.000 kuna, ono je glasilo: Što je donijelo slavu konstruktoru koji je patentirao strojeve za predenje kudjelje, izradu konopa, za piljenje i poliranje mramora?

Ponuđeni odgovori su bili metronom, gromobran, traktor i parobrod. Naš sugrađanin bez preostalih džokera odlučio je "gađati", odabrao odgovor d) parobrod i pogodio za osvojenih 64.000 kuna. No put do milijunskog pitanja nastavlja u sljedećoj emisiji s obzirom na to da je isteklo vrijeme, pa ćemo Ranka iz Gorice gledati i u četvrtak, 25. ožujka.

 

(foto: screenshot; HRT/Tko želi biti milijunš?)

Podijeli