Novosti Sport Događanja

Pao još jedan kradljivac bicikala: U lopovske pohode dolazio je iz Zagreba, maznuo je tri skupocjena bicikla

20.03.2021. / Petar Brnada

Nakon prošlotjednog hvatanja dvojice kradljivaca bicikala s velikogoričkog područja, PP Velika Gorica može se pohvaliti još jednim uspješnim kriminalističkim istraživanjem zahvaljujući kojem je pao još jedan lopov koji je na području grada prošle godine počinio više krađa bicikala.

Riječ je o 24-godišnjaku s područja Novog Zagreba koji je u Gorici ukrao ukupno tri skupocjena bicikla. Jedna krađa dogodila se tijekom noći s 20. na 21. prosinca prošle godine u Ulici Šandora Brešćenskog gdje je otuđen bicikl marke Cross koji je vrijedan oko 2000 kuna. Drugo kazneno djelo koje je utvrđeno dogodilo se 9. studenog u Gradićima ispred nogometnog igrališta. Tamo je ukraden bicikl marke Ultra Nitro čija je vrijednost procijenjena na također 2000 kuna, a treće kazneno djelo dogodilo se s 5. na 6. listopada u mjestu Velika Kosnica gdje je ukrao bicikl marke Klimanjaro vrijedan 3000 kuna.

Tijekom provedenog istraživanja utvrđeno je da je počinitelj iz Novog Zagreba dolazio na područje Velike Gorice gdje je iskorištavao činjenicu da bicikli nisu bili vezani pa ih krao i nakon toga odvozio u Zagreb gdje ih je prodavao za znatno nižu cijenu.

Konkretno, jedan ukradeni bicikl od 2000 kuna prodao je za 300, a drugi za 400 kuna, dok je onaj najskuplji, od 3000 kuna, prodao za 400 kuna.

 

 

Foto: Ilustracija/Arhiva

Podijeli