Novosti Sport Događanja

FOTO U tijeku cijepljenje u dvorani Srednje škole: Pfizerovo cjepivo danas će primiti 660 Velikogoričana

20.03.2021. / Petar Brnada

U svim županijskim gradovima, na devet posebno organiziranih punktova, jutros je krenulo novo masovno cijepljenje šire populacije protiv COVID-19. Velikogoričani od 9 sati cjepivo primaju u Srednjoj strukovnoj školi koja predstavlja punkt za cijepljenje u našem gradu, a svi će biti cijepljeni Pfizerovim cjepivom.

Prema planu i raspodjeli cjepiva županijskog Zavoda za javno zdravstvo danas će se procijepiti ukupno 4.458 pacijenata, a u dvoranu strukovne škole na adresi Kralja Stjepana Tomaševića 21 cjepivom proizvođača Pfizer cijepit će se 660 građana s područja grada Velike Gorice.

Svoju prvu dozu cjepiva jutros je primio umirovljeni stomatolog iz Velike Mlake, Vanja Šoljak (74), koji je kao i ostali pacijenti obavijest svog liječnika, predbilježio se i, kako nam je rekao, došao da to obavi.

-Prošlo je bez problema. Sami ubod je sitnica, a ne očekujem nikakve posebne nuspojave osim možda bola na mjestu uboda ili slično- rekao nam je Vanja.

Pritom je priznao da je u pitanju AstraZeneca cjepivo, da bi prvo malo promislio, ali bi vjerojatno došao.

-Previše stručnjaka je dalo svoj stav. Vjerujem da je na djelu tržišna borba između proizvođača, a svi znamo kako to ide. Plasira se gdje je bolje i gdje je naplativost brža, a mi smo mala zemlja i to je tako. Eh sad, postoji li neka incidencija između svih smrti koje su se dogodile ili ne jer možda bi se dogodile i bez toga, to je teško kazati- kaže nam Vanja koji je na red za cijepljenje čekao 15-ak minuta.

Dodao je da se veseli drugoj dozi, koja bi trebala stići kroz 3-4 tjedna. Tako će se, kaže, osigurati ako ništa drugo da lakše podnese bolest ako se zarazi. U proteklih godinu dana izbjegavao je masovna okupljanja, a vrijeme je provodio na otvorenom i u uskom krugu u obitelji.

-Nisam previše komunicirao s ljudima, odlazio sam na mjesta gdje sam morao ići poput trgovina i slično. Inače nisam sklon kafićima, više volim boraviti vani, a unutar obitelji se svi zajedno držimo u jednom krugu. Što se tiče cijele ove situacije, reći ću vam da u životu inače treba vjerovati. Fali nam nade- poručio je Vanja.

Cjepivo je u dvorani Srednje škole primio i Armando Bilkić, 22-godišnji student računarstva na TVZ-u, inače kronični bolesnik koji je konačno dočekao svoj red na cijepljenje.

-Ja sam kronični bolesnik tako da sam naviknuo na iglu, meni je ovo čisti standard. Rizična sam skupina tako da sam otkada je krenula korona praktički stalno bio doma. A evo sada me doktorica zvala da je stiglo cjepivo- kazao nam je Armando.

I on ističe da su priče o kvaliteti i sigurnosti cjepiva stvorile pravu pomutnju, no drago mu je da je primio baš Pfizerovo.

-Imam prijatelja koji je biotehničar u Danskoj koji je također s goričkih prostora. Kako je on u farmaceutskoj industriji, rekao mi je da ako već mogu birati da pričekam da prođe par serija AstraZeneca cjepiva. Ako su Skandinavija, Njemačka i druge visokorazvijene države odustale onda ću ja radije njima vjerovati. Jedva čekam drugu dozu pa da se život vrati u normalu- priznao nam je Armando.

Za razliku od prošlog masovnog cijepljenja odnosno prvog u našem gradu i prvog u Zagrebačkoj županiji koje je 6. ožujka održano u prostorijama Centra za tradicijsku kulturu u Kolarevoj ulici, ovo današnje, zbog puno većeg prostora, odvija se puno brže i jednostavnije.

U hodniku koji vodi u sportsku dvoranu Srednjoškolskog centra strpljivo su red na svoju dozu čekali i supružnici Stjepan i Branka Deverić Meštrović. Sretni što su dobili poziv za cijepljenje rekli su nam da sve ide u najboljem redu.

-Jako smo zadovoljni. Naša doktorica nas je obavijestila tjedan dana prije tako da nije bilo nikakvih problema. Da bi reč rekla i suzu pustila. Rado smo se odazvali. Kontakta s virusom, srećom, do sada nismo imali. Pazili smo se. Nas dvoje smo sami i nama je lijepo što Gorica ima svoja sela pa smo mogli biti malo u gradu, a malo na selu, tako da nismo bili među puno ljudi.

Da je u pitanju Astra Zeneca, kažu glasno 73-godišnji supružnici, također bi se cijepili.

-Uopće nismo pitali koje ćemo cjepivo dobiti. Mi bismo se cijepili sa svakim cjepivom koje bi bilo na raspolaganju. Doduše imamo i lijepe godine i ne bojimo se nuspojava. Kako mora biti- bit će. Imamo doktore pa nas budu spašavali ako bude trebalo. Po struci sam biolog i apsolutno vjerujem medicini- rekla nam je Branka.

Nešto dalje iza veselog bračnog para, u redu koji se stvorio ispred samog ulaza u dvoranu, stajao je i Ante Bagarić koji je na cijepljenje došao u pratnji svog zeta Gorana.

Naglasio nam je Ante da do sada nije imao susreta s korona virusom te da nema namjeru ni ubuduće pa se zato i odazvao pozivu svog liječnika na cijepljenje.

-Nemam straha od nuspojava. Cjepivo bi trebalo donijeti samo ono bolje, a ne gore- rekao nam je Ante. S njime s složio i Goran kazavši nam da je svakako bolje cijepiti se nego riskirati, jer ako se i zarazi, kaže, barem posljedice neće biti velike.

-Moramo vjerovati liječnicima i medicini- poručio je Goran.

Galerija slika

FOTO U tijeku cijepljenje u dvorani Srednje škole: Pfizerovo cjepivo danas će primiti 660 Velikogoričana FOTO U tijeku cijepljenje u dvorani Srednje škole: Pfizerovo cjepivo danas će primiti 660 Velikogoričana FOTO U tijeku cijepljenje u dvorani Srednje škole: Pfizerovo cjepivo danas će primiti 660 Velikogoričana FOTO U tijeku cijepljenje u dvorani Srednje škole: Pfizerovo cjepivo danas će primiti 660 Velikogoričana FOTO U tijeku cijepljenje u dvorani Srednje škole: Pfizerovo cjepivo danas će primiti 660 Velikogoričana FOTO U tijeku cijepljenje u dvorani Srednje škole: Pfizerovo cjepivo danas će primiti 660 Velikogoričana FOTO U tijeku cijepljenje u dvorani Srednje škole: Pfizerovo cjepivo danas će primiti 660 Velikogoričana FOTO U tijeku cijepljenje u dvorani Srednje škole: Pfizerovo cjepivo danas će primiti 660 Velikogoričana FOTO U tijeku cijepljenje u dvorani Srednje škole: Pfizerovo cjepivo danas će primiti 660 Velikogoričana FOTO U tijeku cijepljenje u dvorani Srednje škole: Pfizerovo cjepivo danas će primiti 660 Velikogoričana FOTO U tijeku cijepljenje u dvorani Srednje škole: Pfizerovo cjepivo danas će primiti 660 Velikogoričana FOTO U tijeku cijepljenje u dvorani Srednje škole: Pfizerovo cjepivo danas će primiti 660 Velikogoričana FOTO U tijeku cijepljenje u dvorani Srednje škole: Pfizerovo cjepivo danas će primiti 660 Velikogoričana FOTO U tijeku cijepljenje u dvorani Srednje škole: Pfizerovo cjepivo danas će primiti 660 Velikogoričana

Podijeli