Novosti Sport Događanja

Građani pohvalili članove DVD-a Novo Čiče angažirane na cijepljenju: "Djeda su spasili od fizičke i psihičke traume"

20.03.2021. / Petar Brnada

U redakciju VGdanas portala jutros su pristigle poruke zahvale vezane uz protokol cijepljenja koje se od 9 sati odvija u sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra, a upućene su prvenstveno vrijednim i nesebičnim članovima DVD-a Novo Čiče koji su iznimno angažirani u asistenciji starijim građanima.

Naime, Velikogoričanka čiji su podaci poznati redakciji obratila nam se sa željom da se istakne trud mladih vatrogasaca iz spomenutog DVD-a. Kako nam je ispričala, na cijepljenje su vodili baku i djeda, pri čemu je on teški plućni bolesnik kojemu je potreban aparat za kisik gotovo 24 sata na dan. Pri dolasku pred školu nisu bili sigurni gdje se održava cijepljenje, a budući da djed nije više mogao ni koraka napraviti, zamolili su mladog vatrogasca volontera, koji je stajao ispred škole i upućivao ljude na pravo mjesto, da im osigura kolica.

-To je i učinjeno; druga dva člana DVD-a Novo Čiče su došla, odvezla djeda u kolicima do samog ulaza i osigurala da i njegova supruga zajedno s njim bude cijepljena u što kraćem roku. Uzevši u obzir da je on već počeo teško disati (uz popratne simptome hipoksije - plave usne, hiperventilacija), dečki su nam osigurali da se cijepi vrlo brzo, tako ga spasivši od potencijalne fizičke i psihičke traume. To su, naravno, činili i za ostale starije osobe - u tih 15 minuta čekanja do reakcije na cjepivo, nekoliko su puta prehodali cijeli teren s ljudima u kolicima i/ili sebi pod rukom. Inače, red čekanja je dosta dug, što zbog primoranosti čekanja od 15 minuta, što zbog slabog interneta s kojima su se medicinski djelatnici morali boriti. Osim toga, ljudi se drže pravila, a volonteri su ljubazni- ispričala nam je čitateljica koja je izrazila želju da ostane anonimna.

Istaknula je pritom da su dečki iz Novog Čiča ostali samozatajni i skromni te im nisu htjeli reći svoja imena, već su umjesto toga istaknuli svoj vatrogasni dom za sve pohvale. Upravo stoga, kazala nam je, smatra relevantnim i poticajnim u medijima spomenuti te dečke koji su najbolji primjer da kao društvo unatoč teškoj godini koja je za nama i izazovima koji se svakodnevno stavljaju pred nas, još uvijek nismo odustali jedni od drugih, marimo o najpotrebnijima i da smo povrh svega ostali- ljudi.

Galerija slika

Građani pohvalili članove DVD-a Novo Čiče angažirane na cijepljenju: "Djeda su spasili od fizičke i psihičke traume" Građani pohvalili članove DVD-a Novo Čiče angažirane na cijepljenju: "Djeda su spasili od fizičke i psihičke traume" Građani pohvalili članove DVD-a Novo Čiče angažirane na cijepljenju: "Djeda su spasili od fizičke i psihičke traume" Građani pohvalili članove DVD-a Novo Čiče angažirane na cijepljenju: "Djeda su spasili od fizičke i psihičke traume" Građani pohvalili članove DVD-a Novo Čiče angažirane na cijepljenju: "Djeda su spasili od fizičke i psihičke traume" Građani pohvalili članove DVD-a Novo Čiče angažirane na cijepljenju: "Djeda su spasili od fizičke i psihičke traume" Građani pohvalili članove DVD-a Novo Čiče angažirane na cijepljenju: "Djeda su spasili od fizičke i psihičke traume" Građani pohvalili članove DVD-a Novo Čiče angažirane na cijepljenju: "Djeda su spasili od fizičke i psihičke traume" Građani pohvalili članove DVD-a Novo Čiče angažirane na cijepljenju: "Djeda su spasili od fizičke i psihičke traume"

Podijeli