Novosti Sport Događanja

Policija za vikend utvrdila 30 prekršaja brzine, dvojica vozila pijana, jedan bez vozačke

22.03.2021. / Maja Peranić

Velikogorička policija provodila je tijekom vikenda pojačan nadzor prometa na cestama našega područja te tom prilikom utvrdila ukupno 58 prometnih prekršaja. Najviše vozača uhvaćeno je u prebrzoj vožnji, čak njih 30, dok su također zaustavljeni vozači s promilima, bez vozačke, nekolicina nije bila vezana, a dvoje ih je prošlo kroz crveno na semaforu. Dogodila se i jedna prometna nesreća.

Policija je akciju pojačanog nadzora prometa provodila u noćnim satima, od 22 do 6 sati svakog dana vikenda. Alkotestirala je sve vozače koje je zaustavila, a kod dvojice je utvrdila prisutnost alkohola. Kod raskrižja za Veliku Kosnicu zaustavljen je 27-godišnjak s gotovo 1,5 promila alkohola u krvi.

-U petak, 19. ožujka, u 22,40 sati, muškarac starosti 27 godina upravljao je osobnim automobilom kolnikom Državne ceste D-30, između Velike Gorice i Zagreba. Nadzorom kod raskrižja za mjesto Velika Kosnica, gdje je alkotestiran, utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 1.49 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Isti je isključen iz prometa privremenim oduzimanjem vozačke dozvole na 12 sati i na mjestu događaja izdan mu je Prekršajni nalog-priopćila je policija.

Od ostalih ciljanih prekršaja posebice se ističu prekršaji brzine kojih je utvrđeno čak 30, dakle više od polovice ukupnog broja prekršaja vozača za vikend. Također, četiri osobe kažnjene su zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa, dvije zbog uporabe mobitela za vrijeme vožnje, a dva vozača uhvaćena su kako prolaze kroz crveno svjetlo na semaforu.

Jedan vozač odbio je testiranje na prisutnost droga, jedan je upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita, a jedan dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.
Također je utvrđeno 15 ostalih prekršaja iz domene prometa.

Tijekom vikenda dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj, na sreću nije bilo ozlijeđenih, ali je nastala materijalna šteta.

Podijeli