Novosti Sport Događanja

Tisuću kamiona i 250 izvangabaritnih prijevoza stiže za izgradnju mega-centra u Vukovinskom polju

22.03.2021. / Ivana Ćurić

Tvrtka Baupartner započela je gradnju najvećeg logističkog centra u Hrvatskoj, onog u Vukovinskom polju čija ukupna površina seže do 70 tisuća kvadratnih metara. Kako bi se bolje dočaralo o kolikom se opsegu posla radi treba samo spomenuti da je potrebno 1080 tura kamiona da se proizvodi prevezu, te da je potrebno prevesti preko 250 specijalnih izvangabaritnih tereta.

-Rok završetka ugovorenih radova je kraj srpnja ove godine što predstavlja veoma veliki izazov za nas. Ovo je do sada naš pojedinačno najveći objekt, predstavlja krunu naših napora i dolazi kao potvrda da smo u vrlo kratkom roku od 6 godina od početka vlastite proizvodnje armiranobetonskih konstrukcija uspjeli postati važan faktor u realizaciji velikih projekta u našoj regiji - kažu iz Baupartnera.



Riječ je o tvrtki koja je u posljednjih šest godina investirala blizu 10 milijuna eura u proizvodne kapacitete, autodizalice, kamione i uselila u moderan prostor upravne zgrade u mjestu Lukavac nedaleko Tuzle u BiH. Još jedna poveznica s našim gradom je i nadzor nad gradnjom kojeg provodi tvrtka Urbani prostor.

-Rad na kvaliteti, profesionalnom i etičnom poslovanju prepoznalo je tržište tako da u ovoj godini imamo povećanje obima realizacije od 60% u dijelu armiranobetonskih konstrukcija u odnosu na prethodnu godinu i u ovom periodu imamo ugovorenih preko 140.000,00 m2 na teritoriji BiH , Hrvatske i Srbije - poručili su iz tvrtke koja gradi novi logistički centar Vukovinskom polju.

 

Podijeli