Novosti Sport Događanja

Beljak i HSS podržali Ivu Jelušića

23.03.2021. / Redakcija

Tjedan dana nakon što je kandidaturu Ive Jelušića za gradonačelnika Velike Gorice podržao Glas, koalicijskom sporazumu pridružio se i HSS Velike Gorice. Simbolično, na trgu Stjepana Radića, utemeljitelja Hrvatske seljačke stranke, jutros je održano predstavljanje HSS-ove podrške SDP-ovom kandidatu i koalicijskog sporazuma ljevice i građanskog centra za nadolazeće lokalne izbore.

Predsjednik SDP-a Velike Gorice Ozren Robić na samom početku zahvalio je HSS-u što je prepoznao njihovog kandidata za gradonačelnika i pridružio se koaliciji koju odnedavno čine s Glasom VG. Istaknuo je kako zajedno nude rješenje za promjene koje su potrebne Velikoj Gorici.

- Ovim sporazumom uspostavili smo blok ljevice i građanskog centra kojime nudimo kvalitetnu alternativnoj aktualnoj gradskoj vlasti. Ostajemo i dalje otvoreni za razgovore s drugim strankama, nama je u interesu da omogućimo svim našim građanima koji znaju i žele da učinimo od Velike Gorice otvoreni grad u kojem se cijeni sposobnost, a ne podobnost. Grad u kojem je uprava na usluzi građanima. Zahvaljujem se Igoru i kolegama iz HSS-a jer dijelimo istu viziju za naš grad i uvjeren sam da će građani dati veliku podršku ovoj političkoj opciji-rekao je Robić


Razloge priključivanja i podrške SDP-ovom kandidatu Ivi Jelušiću istaknuo je predsjednik velikogoričkog HSS-a Igor Horvačić kazavši kako su članovi stranke prepoznali čovjeka koji može napraviti promjene i, između ostalog, zalagati se za razvoj poljoprivrede i ruralnog prostora.

-Zadovoljstvo mi je da mogu pozdraviti ovu našu promociju koalicije SDP-a, GLAS-a i HSS-a i ova simbolika na trgu Stjepana Radića koji je dao život za ideale, ta sintagma će nas voditi na lokalnim izborima za Veliku Goricu. Došlo je vrijeme da odaberemo promjene u Velikoj Gorici, da izaberemo grad bez korupcijskih afera i drugih svih loših situacija koje je grad prolazio naročito unazad zadnje 4 godine. Također došlo je vrijeme da izaberemo grad kojeg će voditi sposobni, radišni i moralni ljudi. Zalagat ćemo se za poljoprivredu, zaštitu okoliša, razvoj sela, mjesnu samoupravu. Poljoprivreda u Velikoj Gorici mora biti motor razvoja. Gorica zaslužuje odličnog gradonačelnika i mi u HSS-u podržavamo Ivu Jelušića jer smatramo da će biti sinonim za pošten i moderan grad-izjavio je predsjednik goričkog HSS-a Igor Horvačić.


Podrška Ivi Jelušići pristigla je iz samog vrha HSS-a, SDP-ovom kandidatu danas je potporu dao i Krešo Beljak. Naglasio je kako Velika Gorica ima neiskorišten potencijal, te da je vidi kao jedan od vodećih gradova Hrvatske.

-Dolazim u Veliku Goricu iz susjednog grada Samobor, gledam potencijale koje ima, ali ih ne iskorištava. Neću ulaziti u ono što se događalo, ali s obzirom na poznavanje HSS-ovca u Velikoj Gorici poznavajući Ivu Jelušića i njegov rad svojedobno na funkcijama u Zagrebu siguran sam da je upravo Jelušić sa svojim timom najbolje moguće rješenje za Veliku Goricu. Jelušić može pridonijeti prosperitetu Velike Gorice, ovog djela županije i Hrvatske, siguran sam da će birači to prepoznati, i ovih putem ih pozivam da podrže koaliciju SDP-GLAS-HSS u Velikoj gorici i Zagrebačkoj županiji.-kazao je Beljak dodavši da je mu je drago što je Velika Gorica kao najveći grad županije preslikala koaliciju sa županijske razine te građani Velike Gorice i birači županije će imati priliku glasati za paralelne liste.

Kandidat za gradonačelnika Velike Gorice Ivo Jelušić kazao je kako su ovaj koalicijski sporazum odlučili predstaviti jer je Stjepan Radić jedna od najznačajnijih političkih figura u Hrvatskoj povijesti ikoji je, između ostalog, učinio hrvatskog seljaka ozbiljnim političkim partnerom onome u gradu što do tada nije bio slučaj. U tome je i njegova poruka svim građanima koji žive u goričkim selima da trebaju biti ravnopravni i dostupni standardu koji imaju u gradu.

- Živio sam na selu, često sam se osjećao inferiorno, jer u selu nije bilo vode, dućana, asfalta, gotovo kao građanin drugog reda jer sam sa sela, i zato razumijevajući želim napraviti da više nikad nijedno dijete, mladić ,djevojka na selu se ne osjeća kao građanin drugog reda. Treba iskoristi mogućnosti EU fondova za ratarstvo i ruralni razvoj i bila bi velika šteta da ti novci ostanu neiskorišteni kao do sada. Učinit ću sve da napravimo dobre programe i pokušamo u sva ili većinu sela dovesti sredstva od Europske unije, pritom obećavam da neće biti kao sada, i sada smo dobili sredstva za aglomeraciju i pročistač, ali postojeća vlast koja se opet nudi građanima je ta sredstva dovela u pitanje. O tome bruji cijela Hrvatska, osramotili smo se u Europi, tako se do sada vladalo u Velikoj Gorici. Obećavam vam da više tkao neće biti i vrijeme je da uvedemo red-poručio je Ivo Jelušić.

Galerija slika

Beljak i HSS podržali Ivu Jelušića Beljak i HSS podržali Ivu Jelušića Beljak i HSS podržali Ivu Jelušića Beljak i HSS podržali Ivu Jelušića Beljak i HSS podržali Ivu Jelušića Beljak i HSS podržali Ivu Jelušića Beljak i HSS podržali Ivu Jelušića

Podijeli