Novosti Sport Događanja

Avijonko se ženi: Povodom Svjetskog dana kazališta predstava i druženje s najmlađom publikom

24.03.2021. / Ivana Ćurić

Predstavom "Avijonko se ženi" u POUVG-u će Scena Gorica obilježiti Svjetski dan kazališta kroz predstavu i druženje s najmlađom publikom.

Predstava „Avijonko se ženi“ prati potragu Avijonka Ftičeka za svojom odabranicom. Kroz njegovo putovanje, djeca jezično upoznaju različite krajeve Hrvatske; tako je Kravica Slavica iz Turopolja, Ribica Zlatkica iz Slavonije, Mačka iz Dalmacije, Duh Dušica iz Istre, dok je Helikopterica Ljubica Zagorka. Ftiček kroz niz pogrešaka i promašaja na kraju dolazi do svog cilja, nalazi družicu koja mu odgovara.

Sadržaj je to predstave za djecu kojom će se obilježiti 27. ožujka Svjetski dan kazališta. Prije početka subotnje izvedbe, umjetnička voditeljica Scene Gorica Mia Krajcar, pročitat će međunarodnu poruku povodom Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade.

-Djeca će u predvorju Učilišta imati priliku družiti se s kostimiranim glumcima iz predstave: 'Avijonkom' i 'Helikoptericom Ljubicom'. Za one mališane sklonije 'poziranju' organizirano je fotografiranje, dok će mali kreativci uz vodstvo animatora moći crtati i kreirati likove iz predstave. Naša vizažistica Vanesa Ćopić će oslikavati dječje ručice prigodnim likovima-najavili su iz Scene Gorica.

Podijeli