Novosti Sport Događanja

Otvoreni Lučićevi dani, večeras nastavak uz orguljaški koncert

24.03.2021. / Ivana Ćurić

Uoči 132. obljetnice rođenja Franje pl. Lučića sinoć je u dvorani Galženica otvorena manfestacija "Lučićevi dani". Samo otvorenje obilježila je izložba fotografija poznatog Turopoljca i predavanjem o Lučiću i njegovoj ulozi u Družbi braće hrvatskog zmaja.

Okupljene znatiželjnike predavač Josip degl’ Ivellio upoznao je s do sada slabo poznatim činjenicama o slavnom goričkom županu kao i njegovim djelovanjem u Družbi braće hrvatskog zmaja, ali i Lučićevom izvanrednom glazbenom stvaralačkom opusu. Predavanje su glazbenim djelom upotpunili sopranistica Josipa Gvozdanić te Krešimir Starčević iz Umjetničke škole koja nosi ime Franje pl. Lučića. 

Obljetnica rođenja poznatog goričkog plemenitaša i skladatelja obilježava se kroz tri dana, a večeras je na redu orguljaški koncert.

S početkom u 19:30 sati u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije na orguljama Pavao Mašić izvest će djela "Lučićeve orguljaške baštine".

 

Galerija slika

Otvoreni Lučićevi dani, večeras nastavak uz orguljaški koncert Otvoreni Lučićevi dani, večeras nastavak uz orguljaški koncert Otvoreni Lučićevi dani, večeras nastavak uz orguljaški koncert Otvoreni Lučićevi dani, večeras nastavak uz orguljaški koncert

Podijeli