Novosti Sport Događanja

Zagrebaši u završnici odjurili u četvrtfinale Kupa, Gorica se okreće Ligi za ostanak

24.03.2021. / Damir Žbulj

Prvi i posljednji put ove sezone rukometaši Gorice odmjerili su snage u službenom dvoboju s PPD Zagrebom. Nakon što u domaćem prvenstvu nisu uspjeli izboriti Ligu za prvaka, okršaj u osmini finala Hrvatskog rukometnog kupa ostala im je jedna prilika za okršaj s 'bratskim' klubom.

-->> Laljek i Ćavar vraćaju se u Goricu u dresu PPD Zagreba: Moramo ih ozbiljno shvatiti

Završilo je očekivanom pobjedom gostiju u Gradskoj sportskoj dvorani, no, Goričani su pružili solidan otpor.

 

Na poluvremenu su bili u minusu tek dva pogotka, sredinom nastavka bili su u rezultatskom egalu (17:17), ali su Zagrebaši tada još malo 'stisnuli' obranu i u konačnici stigli do 22:28 uvjerljive pobjede.

Sasvim solidno je Gorica izgledala većinu vremena, Andrija Nikolić je dobro pripremio svoju ekipu za ovaj okršaj i sada je još veće razočaranje što će u završnici sezone igrati u Ligi za ostanak, a ne s najboljim hrvatskim klubovima, gdje kvalitetom i pripada.

-->>  [PRIJENOS UŽIVO] Okršaj rukometaša Gorice i PPD Zagreba

Trener gostiju Obrvan dao je priliku i bivšim igračima Gorice da se iskažu, Ivan Laljek organizirao je igru Zagreba, nastupili su i Davor Ćavar (1/2) i Luka Lovre Klarica (1/2) i Zvonimir Srna (1/2). No, predvodili su Vlado Matanović sa sedam golova, bez promašaj, Matej Hrstić dodao je četiri pogotka, dok su Ristanović i Jandrić imali ukupno deset obrana.

Sladoljev je u goričkim redovima imao osam uspješnih intervencija, Dominik Gal je precizan bio pet puta (5/6), a Ceković i Bura dodali su po četiri komada.

Goricu sada čekaju utakmice u Ligi za ostanak, protiv objektivno slabijih suparnika, a već u subotu u Gradsku sportsku dvoranu stiže Dubrovnik.

Podijeli