Novosti Sport Događanja

VIDEO: Dvije osobe spašavaju uništeni planet u novom spotu grupe GEA

25.03.2021. / Ivana Ćurić

Najnoviji singl grupe GEA u kojoj sviraju i naši sugrađani dobio je video spot i to u animiranom obliku. Nova pjesma nosi naziv "Daj mi ruku" a dolazi s prvog studijskog albuma iz 2020. godine.

'Daj mi ruku' nastavlja niz radiofoničnih pop pjesama benda koji se publici približio emotivnim tekstovima i pamtljivim melodijama. Produkcijski dvojac Igor Ivanović i Marko Vojvodić modernom je produkcijom dao poseban pečat glazbi i stihovima Nene Kosa Ferzza, a vrlo neobičan videospot prikazuje članove grupe GEA u do sada neviđenom izdanju.

-Pjesma je napisana u vrijeme kada nitko nije mogao pomisliti da će obično rukovanje postati nepoželjan oblik ponašanja tako da naslov pjesme danas ima dodatnu težinu jer poručuje da bez obzira s kakvim se nedaćama svijet suočavao u nadolazećim vremenima, potreba za ljubavlju i bliskošću neće nestati-pozitivnog je razmišljanja pjevač Igor Drvenkar kojemu se za mikrofonom u bendu odnedavno pridružila Dora Juričić koja je zablistala u posljednjoj sezoni TV showa The Voice.

-Dora nas je oduševila svojim vokalom, energijom i temperamentom koji se odlično nadopunjuju s Igorovim pa ozbiljno razmišljamo i o duetu ta dva mlada i moćna pjevača-kažu Neven Banfić, Neno Kos Ferzzo, Dario Sinjeri i Branko Jemrić o novoj članici benda.

Ovo je prvi put da je grupa GEA snimila animirani spot, a osmislio ga je, režirao te animirao Saša Đuračić poznatiji kao Sale Undertoon, pulski crtač i animator čija su kreativna rješenja vrlo tražena od domaćih, ali i inozemnih izvođača. Priču o uništenom i napuštenom planetu kojeg spašava dvoje preostalih ljudi koji nisu izgubili vjeru u ljubav unatoč besmislu koji ih okružuje, simbol je današnje otuđenosti koja vreba na svakom koraku. GEA se protiv svih nedaća bori kako najbolje zna – optimističnim pjesmama.

Pjesma „Daj mi ruku“ objavljena je na Geinu prvom studijskom albumu „Još te mogu iznenaditi“ koji je izašao 2020. godine u izdanju diskografske kuće Croatia Records. Na tom hvaljenom albumu nalazi se ukupno 11 pjesama koje su naišle na odličan odjek kod publike i glazbenih urednika; 'Još te mogu iznenaditi', duet s Ivanom Marić 'Samo poželi', 'Želim ti', 'Kad si tu', 'I to će proći', 'Ti si ona koju tražim' i drugi singlovi donose prepoznatljivi bendovski pop zvuk na kojem su radili eminentni autori i producenti – Ante Pecotić, Branimir Mihaljević, Igor Ivanović, Marko Vojvodić, Antonija Šola, Bojan Šalamon Shalla, Mihael Blum, Daniel Galar, Davor Petrović i Igor Drvenkar.

Podijeli