Novosti Sport Događanja

Zapuštena betonska građevina u Vrančićevoj ulici konačno dobiva namjenu

25.03.2021. / Petar Brnada

Robusna betonska građevina koja već duže vrijeme stoji napuštena i zapuštena u Ulici Fausta Vrančića konačno bi trebala dobiti svoju namjenu.

Prostor s više od 30 tisuća kvadratnih metara koji je do sada uglavnom služio kao oaza grafitera preobrazit će se u moderan objekt u sklopu čega će se urediti i zelena površina oko nje.

Novi vlasnik zemljišta je tvrtka Modepack iz Zagreba, konkretno Odre, koja planira projekt preseljenja u Veliku Goricu. Iz tvrtke su potvrdili da su kupili zemljište i građevinu koja na njemu stoji, ispričavši se što u ovom trenutku u javnost ne mogu izaći s više informacija.

– U ovom trenutku možemo reći da ćemo preurediti i u funkciju dovesti građevinu i okolni prostor, a u realizaciju ćemo krenuti čim bude moguće. S više informacija izaći ćemo u sljedećih mjesec dana, nakon što cijela dokumentacija bude završena. Također, nakon preseljenja u planu su i nova zapošljavanja – kazali su iz tvrtke Modepack.

Riječ je o tvrtki koja se bavi proizvodnjom visoko kvalitetne ambalaže svih vrsta s e-Commerce primjenom, da više od 90 posto proizvodnje ide u izvoz, ali i da se baziraju na recikliranim materijalima i vode veliku brigu o okoliša.

Pojavile su se i informacije kako je kupljeno i zemljište odmah pokraj ovoga, na koje će doći zasad nepoznata tvrtka. Između ta dva zemljišta trebala bi se raditi i nova prometnica koja bi se nastavljala na već pripremljeni priključak nedaleko novog centra Hrvatske pošte. Krasili bi je drvoredi i biciklistička staza, a u sljedećoj fazi u planu je i izgradnja stambene zgrade na dijelu livade koji je još bliži cesti.

Galerija slika

Zapuštena betonska građevina u Vrančićevoj ulici konačno dobiva namjenu Zapuštena betonska građevina u Vrančićevoj ulici konačno dobiva namjenu Zapuštena betonska građevina u Vrančićevoj ulici konačno dobiva namjenu Zapuštena betonska građevina u Vrančićevoj ulici konačno dobiva namjenu

Podijeli