Novosti Sport Događanja

U utrci za Zagrebačku županiju i Tihomir Lukanić: Želimo županiju konoplje!

25.03.2021. / Ivana Ćurić

U utrku za čelno mjesto Zagrebačke županije ušao je još jedan kandidat. Riječ je o Tihomiru Lukaniću koji razvoj županije vidi u konoplji i agroturizmu.

Riječ je o bivšem tajniku Živog zida koji je poručio kako ima jasnu viziju razvoja županije, a to je da od nje učini županiju konoplje.

-Zagrebačka županija jedna je od najbogatijih u Hrvatskoj, ali nažalost, nemaju svi njezini stanovnici korist od tog bogatstva. Odlučio sam se kandidirati jer je nužno da sve stanovnike uključimo u sav potencijal koji županija nudi, da svaki građanin živi dobro i živi sretno. Svoju budućnost želim vezati uz Zagrebačku županiju, ali ne želim da birokracija koči nove ideje. I zato sam sada tu. Danas kao kandidat, sutra kao župan sa svojim suradnicima. Imamo jasnu viziju razvoja Zagrebačke županije. Ona se ogleda u konoplji i agroturizmu kao glavnim polugama. Od konoplje se proizvodi više od 25.000 različitih proizvoda. Poslije izbora ćemo to raditi i u našoj županiji-poručio je pri objavi svoje kandidature za čelno mjesto u Zagrebačkoj županiji Tihomir Lukanić.

Istaknuo je kako je njegov plan kukuruz zamijeniti konopljom, 25 puta profitabilnijom kulturom i pokrenuti gradnju pogona za preradu konoplje.



Cilj im je, dodaje Lukanić, motivirati poljoprivrednike na sadnju konoplje, mlade na ostanak i dolazak u ruralna područja, seoska domaćinstva pretvoriti u agroturizam, svakoj obitelji osigurati veći standard i kvalitetu života i otvoriti desetak tisuća novih radnih mjesta

-Zagrebačka županija idealan je spoj ruralnog i urbanog. Predivni brežuljci i njive, rijeke te prometna povezanost sa Zagrebom, ostalim dijelovima Hrvatske pa dalje sa Slovenijom i zemljama srednje Europe. Ciljanom i organiziranom revitalizacijom sela i seoskih domaćinstava uz pomoć EU fondova od Zagrebačke županije stvorit ćemo najsnažniju turističku destinaciju kontinentalnog turizma. Ali i pretvoriti županiju u europsko središte proizvodnje konoplje. Plan je ostvariv. Okupio sam ljude koji imaju znanja i iskustva u radu s konopljom, oni će biti pokretačka snaga. Izazivam političku konkurenciju da daju bolje, iako unaprijed znam da za to nemaju šanse. Ukoliko budem izabran nakon izbora sadimo konoplju, ubiremo profit od nje i razvijamo našu županiju. To vam jamčim-zaključio je Lukanić.

Podijeli