Novosti Sport Događanja

Špikić za VG Danas: Nadam se da ćemo na Euru odigrati svoje najbolje utakmice!

25.03.2021. / Damir Žbulj

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija na U-21 Europskom prvenstvu imat će jedan pravi velikogorički 'štih'. Boje Lijepe naše u Sloveniji branit će naši domaći dečki Krešimir Krizmanić i Dario Špikić, tu je i David Čolina, koji trenutno nosi dres Hajduka, a u posljednji čas je poziv dobio i Slavonac Hrvoje Babec, defenzivni veznjak turopoljskog prvoligaša.

-->>  Krizmanić za VG Danas: Nema veće časti nego predstavljati Hrvatsku na velikom natjecanju!

Čak je i izbornik Igor Bišćan obiteljski vezan uz naš grad...

'Mali Vatreni' su u Koper krenuli iz Velike Gorice, a na ispraćaju smo razgovarali i s Darijom Špikićem, koji je nedavno potpisao ugovor s Dinamom, iako će do kraja sezone igrati za Goricu.

"Stvarno je lijepo biti u reprezentaciji, vidjeti se s igračima koje dugo nisi vidio. U Sloveniji ćemo napraviti posljednje pripreme za utakmice koje su pred nama!"

Špikić je prije nekoliko dana na Maksimiru igrao protiv svog novog, ali i starog kluba. Dario je prošao omladinsku školu Dinama, proveo je tamo više od deset godina, da bi se preko Hajduka i Gorice vratio svojoj 'prvoj ljubavi'.

"Prvi put sam se našao u toj situaciji. Nadam se da će Dinamo nastaviti s dobrim rezultatima, vjerujem da će osvojiti naslov prvaka, ali ja sam još uvijek u Gorici i želim da mi svaku utakmicu pobijedimo do kraja i da odemo što dalje u Kupu," rekao je Špikić u razgovoru za VG Danas.

Pojasnio je i kako je došlo do transfera.

"Bio je dogovor da se nećemo žuriti s transferom, bilo je nekoliko upita, ali sam prvenstveno odlučio pričekati ljeto, odigrati sezonu do kraja i u potpunosti se afirmirati, uhvatiti pravi ritam. Pojavila se ponuda Dinama, uspjeli smo se dogovoriti, sve je super ispalo i nije moglo biti bolje za mene."

"Sad je sve na meni i da se dokažem!"

"Bitno je da sam se vratio, da sam ostao možda nikad ne bi došao do prve ekipe, a ovako će nadam se sve biti drugačije. Odlazak u Hajduk mi je svakako jedno dobro iskustvo, vidio sam kako tamo stvari funkcioniraju, vidio sam sada kako je u Gorici," istaknuo je Špikić.

Gorica je bila sjajna i s trenerom Valdasom Dambrauskasom, no, ove godine je pod Sinišom Oreščaninom napravila dodatni iskorak. Učvrstila je treću poziciju na prvenstvenoj ljestvici, a izborila je i polufinale Hrvatskog nogometnog kupa i veliki, novi okršaj s Dinamom na Maksimiru. Borba za Rabuzinovo sunce vodit će se upravo na velikogoričkom Gradskom stadionu i bilo bi savršeno kad vi se tamo našla i Gorica.

"Malo se način igre promijenio sada pod Oreščaninom, ali Gorica stvarno ima dobru ekipu, imamo 20 igrača, ne zna se tko će nastupiti, a tko god uđe u sastav odlično odigra. Vidjelo se to kroz sezonu i kako se često kaže - 'tablica ne laže'. Mislim da će na kraju sve biti super, da ćemo izboriti Europu, a bilo bi lijepo da Gorica igra finale Kupa na svom stadionu."

⭐️ Tko će biti ključni igrači Hrvatske na Europskom prvenstvu U-21? 🇭🇷

Posted by Hrvatski nogometni savez on Thursday, March 25, 2021

Špikić jako dobro poznaje ovo reprezentativno okruženje, bio je standardni član U-21 selekcije u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

"Manje više sa svima sam se sretao i igrao, što u mlađim kategorijama Dinama, što u mladim selekcijama reprezentacije."

Veliki talent bio je vidljiv već na početku njegovog nogometnog puta i nije trebalo dugo čekati da ga prepoznaju u Dinamu.

"Odrastao sam u Velikoj Gorici, počeo na Udarniku, nakon toga bio sam samo dva mjeseca u tadašnjem Radniku. Vrlo rano, mislim s osam godina, prešao sam u Dinamo i tada sam svaki dan putovao u Zagreb. Nije još bilo niti obilaznice..."

"Tata me kupio iz škole i vozio na treninge. Ali, navikneš se na sve," poručio je Špika.

U četvrtak od 21 sat Hrvatska igra protiv Portugala, a u skupini su još i Švicarska i Engleska. Bit će izuzetno teško proći u četvrtfinale, no, ovo mlada hrvatska generacija ima kvalitetu za to.

"Bit će teško, dobre su ekipe, naša grupa je posebno jaka. Bitna je jako ta prva utakmica, moramo pobjedom otvoriti turnir i onda će biti lakše. Dva prolaze dalje, a mi vjerujemo u našu momčad i stožer. Moram se zahvaliti izborniku na povjerenju, koje sam mislim i opravdao. Nadam se da ću na Europskom prvenstvu odigrati svoje najbolje utakmice za reprezentaciju," zaključio je ofenzivac naše mlade reprezentacije.

 

Posted by Hrvatski nogometni savez on Thursday, March 25, 2021

Podijeli