Novosti Sport Događanja

Lažni HEP-ovac ponovno u akciji: "Popravljao" ormarić za struju pa gospođi (84) ukrao novac

26.03.2021. / Petar Brnada

Nakon što smo prošlog tjedna izvijestili o slučaju lažnog predstavljanja djelatnika HEP-a koje je završilo krađom 3000 kuna iz obiteljske kuće u Kobiliću, velikogoričkoj policiji dojavljeno je još jedno takvo kazneno djelo.

Iako se dogodilo još u petak, prijavljeno je tek jučerašnjeg dana, a i ovog puta na meti je bila osoba starije životne dobi- 84 godišnja žena iz Velike Gorice.

Predstavljajući se kao djelatnik HEP-a, nepoznati prevarant ušao je u kuću te potom izmislio da je potrebno obaviti određene radove u ormariću za struju. Oštećenoj gospođi kazao je da je promijenio neke dijelove, a u stvari nije apsolutno ništa radio. Potom je od gospođu zatražio da mu za obavljeni posao isplati novac, no 84-godišnjakinja ga je odbila kazavši kako nije tražila nikakve zamjene niti je on išta promijenio u ormariću.

Nažalost, bilo je kasno. Prevarant je iskoristio situaciju te sa stola u kući ukrao 200 kuna u gotovini pa trčeći pobjegao u nepoznato.

Iz PP Velika Gorica ponovno upozoravaju da ne puštate u kuće osobe koje se nisu legitimirali službenom iskaznicom ili nisu odjeveni u službene odore poduzeća.

-Odora poduzeća Elektra odnosno HEP-a je tamnoplave boje, imaju istaknuti znak HEP na sebi tako da se građani upozoravaju da budu krajnje oprezni i da jednostavno ne nasjedaju na takve pokušaje počinitelja ovakvih kaznenih djela- poručili su iz goričke policije dodavši da se u ovom slučaju radi o kaznenom djelu teške krađe odnosno krađe na izrazito drzak i bezobrazan način, a još uz to i o iskorištavanju starije životne dobi oštećenih osoba.

Podijeli