Novosti Sport Događanja

Uoči Cvjetnice: Maslinove grančice za sugrađane

27.03.2021. / Ivana Ćurić

Cvjetnica ili Nedjelja muke Gospodnje posljednja je nedjelja pred najveći kršćanski blagdan na koju će vjernici sa sobom u crkvu ponijeti grančice na blagoslov, a one maslinove danas ujutro dijelile su se Velikogoričanima na Tržnom centru.

Kršćanski običaj ophoda s grančicama, u spomen na Isusov svečani ulazak u Jeruzalem počeo se primjenjivati još u 4. stoljeću. U hrvatskom narodu na Cvjetnicu se obično nose grančice drijenka, vrbe, lijeske, ljubica i bršljana (u kontinentalnoj Hrvatskoj) te maslinovih i palminih grana (u primorskoj Hrvatskoj). Maslinove grančice tim povodom dijelili su prijepodne predstavnici Grada Velike Gorice predvođeni v.d. gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom, a uz njega bili su zamjenik Ervin Kolarec te predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas.

-Uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa tradicionalno dijelimo prije Cvjetnice maslinove grančice i družimo se sa sugrađanima, nadamo se da će ovi uskrsni dani biti mirni, blagoslovljeni i da će Uskrs naši sugrađani dočekati u krugu obitelji-rekao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Lijepo subotnje prijepodne za podjelu maslinovih grančica iskoristili su i predstavnici drugih političkih opcija, pa su građane grančicama darivali i MOST, HSP te Domovinski pokret.

Galerija slika

Uoči Cvjetnice: Maslinove grančice za sugrađane Uoči Cvjetnice: Maslinove grančice za sugrađane Uoči Cvjetnice: Maslinove grančice za sugrađane Uoči Cvjetnice: Maslinove grančice za sugrađane Uoči Cvjetnice: Maslinove grančice za sugrađane Uoči Cvjetnice: Maslinove grančice za sugrađane Uoči Cvjetnice: Maslinove grančice za sugrađane Uoči Cvjetnice: Maslinove grančice za sugrađane Uoči Cvjetnice: Maslinove grančice za sugrađane Uoči Cvjetnice: Maslinove grančice za sugrađane Uoči Cvjetnice: Maslinove grančice za sugrađane Uoči Cvjetnice: Maslinove grančice za sugrađane Uoči Cvjetnice: Maslinove grančice za sugrađane Uoči Cvjetnice: Maslinove grančice za sugrađane

Podijeli