Novosti Sport Događanja

Kozjača i Kravarsko spojeni asfaltom, uskoro mehanizacija putuje za Orle

27.03.2021. / Redakcija

Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije nastavlja s izvanrednim održavanjem i modernizacijom lokalnih i županijskih cesta, a posljednjih je dana aktivna i na kontaktnom području Grada Velike Gorice u općinama Kravarsko, Pokupsko i uskoro u Općini Orle. Naime, u nadležnosti našeg ŽUC-a je 641 km županijskih i 590 km lokalnih cesta, a mnoge od njih spajaju se s cestama u nadležnosti Grada Velike Gorice.

Tako je ovih dana u duljini od 1,4 kilometra presvučen asfalt u mjestu Pustike koje se nalazi na samoj granici Grada Velike Gorice i Općine Kravarsko. Upravo se izvode i radovi na asfaltiranju makadamske ceste od Kozjače do Novog Brda u Kravarskom čime će Kozjača i Kravarsko po prvi puta biti spojeni asfaltiranom cestom. Asfalt je predviđen u potezu od 1300 metara.

- To je povijesni uspjeh da se spoje dvije lokalne jedinice Kravarsko i Velika Gorica, tako nam komentiraju mještani radove. Tom cestom se putuje u župnu crkvu, odlazak doktoru, a djeca u školu do 4 razreda, te dostavna vozila od Pokupskog do Kozjače, Šiljakovine i Male Bune – poručio je Tomo Landeka, ravnatelj ŽUC-a Zagrebačke županije.

U Pokupskom su planirane tri lokacije za asfaltiranje. Prvo u mjestu Strezojevo u dužini od 1 km na lokalnoj cesti 31202, nakon toga slijedi Roženica u duljini od 600 m i na lokalnoj cesti 31191 te potom Zgurić Brdo u duljini od 1,10 km na županijskoj cesti 3155.

- Također planiramo asfaltiranje mosta u mjestu Auguštanovec, ali se moraju steći neki preduvjeti po pitanju imovinsko pravnih odnosa te po rješavanju istih most u Auguštanovec ću također nakon dugo vremena biti asfaltiran - dodaje Landeka.

Nakon općine Pokupsko mehanizacija se seli u općinu Orle gdje će početkom idućeg tjedna detaljno utvrditi plan modernizacije prometnica u ovoj godini. Zasigurno će se nastaviti radovi na cesti od Bukevja do Drneka s novim asfaltom i potrebnim proširenjem, a također je u planu i lokalna cesta u Drneku.

- Što se tiče općine Orle možemo se pohvaliti da smo u suradnji s Hrvatskim vodama već asfaltirali županijsku cestu 3041 u cijelosti financiran od strane Hrvatskih voda te smo dogovorili nastavak ostatka ceste na nasipu od naselja Drnek, koji će također biti u potpunosti saniran od strane Hrvatskih voda, a trenutno je u fazi projektiranja. Tu su radovi na sanaciji nasipa, a i ceste koje možemo očekivati krajem ove ili početkom iduće godine - objašnjava Landeka kako su u planu i ceste u Čretu Posavskom i Ruči.

Ukupno Županijska uprava za ceste za modernizaciju svojih cesta na području cijele županije u 2021. planira izdvojiti 21 250 000 kn. Od kojih je Zagrebačka županija, odnosno župan Stjepan Kožić kroz proračun, osigurao dodatnih 5 000 000 kn kao potporu proračunu Županijske uprave za ceste.

Galerija slika

Kozjača i Kravarsko spojeni asfaltom, uskoro mehanizacija putuje za Orle Kozjača i Kravarsko spojeni asfaltom, uskoro mehanizacija putuje za Orle Kozjača i Kravarsko spojeni asfaltom, uskoro mehanizacija putuje za Orle Kozjača i Kravarsko spojeni asfaltom, uskoro mehanizacija putuje za Orle Kozjača i Kravarsko spojeni asfaltom, uskoro mehanizacija putuje za Orle Kozjača i Kravarsko spojeni asfaltom, uskoro mehanizacija putuje za Orle

Podijeli