Novosti Sport Događanja

Ukrašavanje naselja: U Novom Čiču posadili 1400 maćuhica, u Mraclinu drvored japanske trešnje

28.03.2021. / Ivana Ćurić

Da se uoči najvećeg kršćanskog blagdana ne uređuje samo grad, pokazali su i marljivi volonteri u goričkim selima koji su ove subote sadili cvijeće i drveće u Novom Čiču i Mraclinu.

-Danas uz pomoć vrijednih udruga i građana iz našeg mjesta posađeno je jedno ukrasno drvo, dva ukrasna grma i 1400 maćuhica i tratinčica. Akciju uljepšavanja našeg naselja pokrenuo sam prije 13 godina. Mi građani sami smo kupovali cvijeće i žardinjere, napravili cvjetne leje i bregove. Početak akcije koja se proteže za sada od Konzuma do Kapelice u duljini skoro 1 kilometar nametnuo nam se radi širine trotoara i puno mjesta za drveće i cvijeće u tom dijelu naselja-poručio je putem društvenih mreža predsjednik MO novo Čiče Nikola Šimac dodavši da je ovo goričko selo zbog ovakvih angažmana Mjesnog odbora i samih mještana koji su si dali truda u zajedničkom cilju, tri puta proglašavano najljepšim naseljem u Velikoj Gorici, pa čak i u Zagrebačkoj županiji.


Radna subota bila je i u Mraclinu gdje su mještani u organizaciji Udruge Moj Mraclin sadili drvored u Ulici braće Radića na potezu od raskršća u ulice Braće Radić, kod dječjeg igrališta, do križnog dreva na skretanju za Okuje. Akcija je organizirana u suradnji s Mjesnim odborom Mraclin i Gradom Velika Gorica, pa je pri sadnji drvoreda vrijedne Mraclince obišao i v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.Sadnja je krenula već u 9 sati ujutro, a kako radnicima ne bi nedostajalo energije, neslužbeno doznajemo, od 3 ujutro pekle su se najfinije kiflice u Mraclinu.

 

(foto:Facebook)

Galerija slika

Ukrašavanje naselja: U Novom Čiču posadili 1400 maćuhica, u Mraclinu drvored japanske trešnje Ukrašavanje naselja: U Novom Čiču posadili 1400 maćuhica, u Mraclinu drvored japanske trešnje Ukrašavanje naselja: U Novom Čiču posadili 1400 maćuhica, u Mraclinu drvored japanske trešnje Ukrašavanje naselja: U Novom Čiču posadili 1400 maćuhica, u Mraclinu drvored japanske trešnje Ukrašavanje naselja: U Novom Čiču posadili 1400 maćuhica, u Mraclinu drvored japanske trešnje Ukrašavanje naselja: U Novom Čiču posadili 1400 maćuhica, u Mraclinu drvored japanske trešnje Ukrašavanje naselja: U Novom Čiču posadili 1400 maćuhica, u Mraclinu drvored japanske trešnje Ukrašavanje naselja: U Novom Čiču posadili 1400 maćuhica, u Mraclinu drvored japanske trešnje Ukrašavanje naselja: U Novom Čiču posadili 1400 maćuhica, u Mraclinu drvored japanske trešnje Ukrašavanje naselja: U Novom Čiču posadili 1400 maćuhica, u Mraclinu drvored japanske trešnje Ukrašavanje naselja: U Novom Čiču posadili 1400 maćuhica, u Mraclinu drvored japanske trešnje

Podijeli