Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Štef Deverić iznenadio Luku Modrića: Di je kraj?

30.03.2021. / Damir Žbulj

Legenda zagrebačkog Dinama, turopoljskog nogometa i aktualni trener 'svoje' Lomnice, Stjepan Štef Deverić, ostavio je dubok trag u karijeri Luke Modrića.

Deverić je bio Lukin trener u mlađim dobnim kategorijama Dinama, u kadetima i juniorima, ali i u izazovnom razdoblju karijere kad je bio na posudbi u Zrinjskom u Mostaru, te ima velike zasluge u kakvu je 'igračinu' Modrić na kraju izrastao.

Luka je bio proglašen najboljim igračem BiH, a u takvoj ligi je u potpunosti stasao, priviknuo se na žestoke duele, kojih se nikad nije bojao.

Već je tada bilo vidljivo da će biti izvanredan nogometaš, ali sve ono što je na travnjaku ostvario teško se moglo predvidjeti.

U nedjeljnoj kvalifikacijskoj pobjedi nad Ciprom Luka je stigao do još jednog čudesnog uspjeha, upisao je 135. nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. čime je prestigao Darija Srnu i postao rekorder Vatrenih.

Hrvatski nogometni savez pripremio je kapetanu iznenađujuću 'konferenciju za medije', a ulogu novinara preuzeli su najznačajniji ljudi u njegovoj karijeri.

Putem Zoom aplikacije javili su se tako i otac Stipe, supruga Vanja, bivši izbornik Slaven Bilić, bivši kapetan i suigrač, Darijo Srna, čiji je rekord srušio, bivši suigrači u reprezentaciji Niko Kranjčar, Marijan Buljat i Hrvoje Čale, sadašnji suigrač Mateo Kovačić, nekadašnji suigrač iz Zrinjskog, Davor Landeka, a među njima je mjesto zaslužio i 'Turopoljski top' i 'Dinamov As tref': 

"Čestitam ti na stvarno velikom uspjehu i uopće ne vidim gdje je kraj. Do kad misliš ti to tjerati?"

"A, vidjet ćemo. Kako Bog da..." s velikim osmijehom na licu dočekao je Luka svog bivšeg trenera iz mladih dana. 

"Reci mi, Luka, ne znam jesi li već razmišljao o tome, ali zanima me gdje bi želio završiti karijeru? I imam još jedno pitanje: kaj na početku karijere pamtiš kao najveći uspjeh ili rezultat," pitao je Deverić.

"Kao prvo, osjećam se dobro i uživam u nogometu, ali vidjet ćemo… Neću si postavljati nikakve limite, dok me budu trebali u reprezentaciji, nema razloga da ne budem tu i mislim da mogu pomoći. Što se završetka karijere tiče, puno puta sam rekao da bih volio da to bude Real Madrid. Malo je igrača u povijesti Reala to uspjelo napraviti, ali teško je prognozirati da će tako biti. Za tako nešto moraš biti na visokoj razini igranja i u takvom se stanju oprostiti. A jedan od posebnijih trenutaka na početku moje karijere je sigurno debi za reprezentaciju u utakmici protiv Argentine. Uvijek mi je bio san igrati za hrvatsku reprezentaciju, a taj je debi ostvarenje mog prvog sna," odgovorio je Luka. 

Na 'pravoj' konferenciji za medije Luka je povodom rušenja rekorda izjavio: "Uživam u onome što radim. Nije floskula, igranje za svoju reprezentaciju ponos je i čast, pogotovo kada si kapetan. To je ljubav prema hrvatskom dresu, iz nje proizlazi moja energija. Rijeko pokazujem emocije, ali one sinoćnje su dosta rekle o ljubavi s kojom dolazim u reprezentaciju!"

(Foto: HNS, YouTube)

Podijeli