Od nove školske godine nastava u Luki u jednoj smjeni!

Gradi se 17,8 milijuna kuna vrijedna nova škola

Radovi na izgradnji nove osnovne škole u Luki napreduju prema planu, a završetak ove 17,8 milijuna kuna vrijedne investicije koju u cijelosti financira Zagrebačka županija predviđa se u rujnu ove godine nakon čega za tamošnje školarce nastava kreće u jednoj smjeni.

„S obzirom na stanje postojeće škole, u Zagrebačkoj županiji ne postoji mjesto kojem je nova škola potrebnija od općine Luka. Na gotovo 2000 metara kvadratnih ovdje po svim standardima gradimo školu za jednosmjensku nastavu u kojoj će se moći organizirati produženi boravak“, u obilasku radova rekao je župan Stjepan Kožić.

Podsjetio je kako je nova škola u Luki dio od 140 milijuna kuna vrijednog financijskog paketa koji Županija u ovom trenutku ulaže u objekte u školstvu. Među najvećim investicijama, uz školu u Luki su sportske dvorane u Klinča Selima i Bedenici, dogradnja škole i dvorane u Pušći te dogradnja osnovne škole u Pisarovini.

„Ovim investicijama uskoro se pridružuje i nova područna škola u Strmcu i sportska dvorana u Graberju Ivaničkom gdje će uskoro početi radovi“, dodao je Kožić, istaknuvši kako su te dvije investicije jedine za koje Županija u izgradnji ima partnere, gradove Svetu Nedelju i Ivanić-Grad.

Načelnik općine Luka Darko Kralj rekao je kako u Luki od posljednjeg popisa stanovništva broj stanovnika raste i da je nova škola itekako potrebna, a ravnateljica OŠ Luka Renata Meglić istaknula je kako se djeca i nastavnici raduju školi i iščekuju novu školsku godinu kada će se iz 110 godina stare škole preseliti u potpuno novu.