Svjetlo dana ugledao Turopoljski leksikon

Leksikom sadrži preko sedamsto stranica,1200 obrađenih pojmova, preko tisuću fotografija....
leks1

Turopoljski leksikon izašao je iz tiskare, donosi mraclin.hr!

Prvi primjerak snimili smo pred zgradom Leksikografskog zavoda “Miroslav Krleža”, u rukama pokretača i glavnog urednika projekta, našeg uglednog leksikografa Mladena Klemenčića. Preko sedamsto stranica,1200 obrađenih pojmova, preko tisuću fotografija…

Ukupno dva i pol kilograma najfinijeg tiskarskog papira. Velika sinteza turopoljske povijesti i sadašnjosti, prva uopće posvećena Campusu Turopolya i njegovoj prebogatoj baštini.
Iako su pandemija i potres u znatnoj mjeri osujetili prvotne planove o promotivnim aktivnostima vezanim uz Leksikon, ovo značajno izdanje ipak neće ostati bez svoga protokola.

Promocije se planiraju u Gorici, Zagrebu, ali najveća će (uzdamo se u zagovore sv. Lucije i sv. Vida) biti tamo gdje je sve počelo – u Mraclinu. Tu je prije četiri godine g. Klemenčić prvi put iznio ideju o Leksikonu, tu je održan prvi sastanak čelnika Leksikografskog zavoda i Grada Velike Gorice na kojem je projekt dogovoren.

Cijena Leksikona – da spomenemo i to – bit će 380 kn. Naravno, izdavač će osigurati promotivne cijene za prigodnu prodaju, sve kako bi se olakšao put ove knjige do odredišta, a to je svaki turopoljski dom.

Grad
Hrvatska
Izbor urednika
Velika Gorica
Zagrebačka županija