Home Izdvojeno Turopoljski leksikon ugledao svjetlo dana: Prva velika sinteza povijesti i sadašnjosti našega...

Turopoljski leksikon ugledao svjetlo dana: Prva velika sinteza povijesti i sadašnjosti našega kraja

Na preko 700 stranica obradili su 1200 pojmova, te sadržaj obogatili sa preko tisuću fotografija na ukupno dva i pol kilograma najfinijeg tiskarskog papira,a doznali smo i cijenu po kojoj ga možete kupiti

PODIJELITE
Foto izvor: mraclin.hr

Turopoljski leksikon izašao je iz tiskare! Prvi primjerak snimljen je pred zgradom Leksikografskog zavoda “Miroslav Krleža”, u rukama pokretača i glavnog urednika projekta, uglednog leksikografa dr.sc. Mladena Klemenčića, kako prenosi portal Mraclin.hr.

Od velike pomoći u ovom hvalevrijednom projektu bili su Velikogorički leksikon, turopoljski vjekopisi, ali i institucije koje brinu o očuvanju turopoljske kulturne baštine. U Leksikonu su na preko sedamsto stranica obradili 1200 pojmova, te sadržaj obogatili sa preko tisuću fotografija na ukupno dva i pol kilograma najfinijeg tiskarskog papira. Riječ je o prvoj velikoj sintezi turopoljske povijesti i sadašnjosti, prvoj uopće posvećenoj Campusu Turopolya i njegovoj prebogatoj baštini.

– Iako su pandemija i potres u znatnoj mjeri osujetili prvotne planove o promotivnim aktivnostima vezanim uz Leksikon, ovo značajno izdanje ipak neće ostati bez svoga protokola. Promocije se planiraju u Gorici, Zagrebu, ali najveća će (uzdamo se u zagovore sv. Lucije i sv. Vida) biti tamo gdje je sve počelo – u Mraclinu. Tu je prije četiri godine g. Klemenčić prvi put iznio ideju o Leksikonu, tu je održan prvi sastanak čelnika Leksikografskog zavoda i Grada Velike Gorice na kojem je projekt dogovoren – kazali su.

Turopoljski leksikon moći ćete kupiti po cijeni od 380 kuna. Najavili su i kako će izdavač osigurati promotivne cijene za prigodnu prodaju, a sve kako bi se olakšao put ove knjige do odredišta, koje bi trebalo biti svaki turopoljski dom.