Novosti Sport Događanja

Špikić, Čolina, Krizmanić i Babec u četvrtfinalu U-21 Eura, Lovrić debitirao za Vatrene

31.03.2021. / Damir Žbulj

Veličanstven, zaista povijesni uspjeh ostvarila je mlada U-21 hrvatska nogometna reprezentacija, plasmanom u četvrtfinale Europskog prvenstva, a značajan doprinos dali su naši domaći velikogorički dečki Dario Špikić, David Čolina i Krešimir Krizmanić, ali i slavonski veznjak turopoljskog prvoligaša Hrvoje Babec!

Mali Vatreni su nakon poraza od Portugala i pobjede nad Švicarskom protiv Engleske sami odlučivali o svojoj sudbini, dovoljan im je za prolazak skupine bio i minimalan poraz, a do njega su stigli spektakularnim, briljantnim (VIDEO) pogotkom Domagoja Bradarića u sudačkoj nadoknadi, za konačnih 2:1.

Špikić i Babec krenuli su u utakmicu u početnoj postavi, u nastavku je priliku dobio i Čolina, dok je ovaj put Krizmanić ostao na klupi...

"Dramatično, uzbudljivo i emotivno. Svi smo jako sretni. Imali smo osjećaj da ćemo svojim ponašanjem, zalaganjem i požrtvovnošću ovo isprovocirali. Teško je naći prave riječi, toliko sam sretan zbog ovih dečki, zbog svih nas," rekao je nakon slavlja izbornik Igor Bišćan, koji je također obiteljski vezan za Veliku Goricu.

🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🙌 Hrvatska U-21 poražena je od Engleske (2:1), no fenomenalan pogodak Bradarića u samoj završnici bio je dovoljan za mjesto u četvrtfinalu Europskog prvenstva! Čestitamo mladim Vatrenima! 🙌

Posted by Hrvatski nogometni savez on Wednesday, March 31, 2021

Hrvatska će u četvrtfinalu Europskog prvenstva krajem svibnja u Mariboru igrati protiv Španjolske, aktualnih europskih prvaka u ovoj dobnoj kategoriji.

LOVRIĆ DEBITIRAO ZA VATRENE

Kvalifikacijsku 3:0 pobjedu Hrvatske nad Maltom u utorak na riječkoj Rujevici zauvijek će pamtiti i Kristijan Lovrić, koji je u susretu za odlazak na Svjetsko prvenstvo debitirao za Vatrene!

Dobio je posljednjih 15-ak minuta, zaigrao zajedno s Modrićem, Perišićem i ostalim majstorima naše reprezentacije, a u finišu dvoboja propustio je i jednu lijepu priliku glavom.

Ante Budimir je, nakon utakmice s Ciprom, ponovno bio u početnoj postavi, ali ga je Dalić u 54. minuti povukao s travnjaka.

Marcelo Brozović dobio je poštedu.

(Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

 

🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏆 Europsko prvenstvo U-21 🏟️ Bonifika, Koper 🕕 18:00 📺 HRT Sport 🔥 Mladoj reprezentaciji želimo puno uspjeha u današnjem odlučujućem dvoboju za plasman u četvrtfinale!

Posted by Hrvatski nogometni savez on Wednesday, March 31, 2021

Podijeli