Novosti Sport Događanja

Sjajan derbi u Draženovom domu: Gorica pala tek u završnici

31.03.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice niti treći put ove sezone nisu uspjeli dobiti Cibonu. U velikom derbiju u Draženovom domu igrala se odlična utakmica, a da je bilo malo više svježine i pravednijeg sudačkog kriterija, možda bi na kraju Bikovi i slavili...

Bila je ovo Sesarovoj momčadi šesta utakmica u posljednjih 12 dana i to se odrazilo na završnicu. Međutim, nekoliko dvojbenih odluka 'ljudi u crnom', uz drugu tehničku i isključenje stratega Gorice malo više od dvije minute prije kraja, prelomili su dvoboj na stranu domaćina.

Gorica je bila sjajna većinu dvoboja, do poluvremena je zabila gotovo 50 poena, imala je gotovo uvijek spreman odgovor na sve što se događalo na parketu, a dobar dio susreta imala je i solidnu prednost, u nekoliko navrata i dvoznamenkastu.

Rezultat je bio poravnat sve do tri i pol minute prije kraja (82:82), a onda su Cibosi iskoristili sve što im je servirano i na kraju su došli do 91:84 pobjede.

Ponajbolju ovosezonsku utakmicu odigrao je Lovro Mazalin s 23 ubačena poena i sedam skokova. Mate Kalajžić je bio sjajan sa 16 koševa i osam asistencija, dok je se Uljarević zaustavio na 11 poena.

Cibonu je predvodio Darko Planinić sa 17 koševa, po 14 su dodali Lovro Gnjidić i Mateo Drežnjak, a 13 su zabili Roko Prkačin i Toni Nakić.

Naporan ritam za Sesarovu momčad nastavlja se subotnjim derbijem sa Splitom u Gradskoj sportskoj dvorani.

Goričanima je ovo sedmi poraz u 27. ovosezonskom nastupu i nalaze se na trećoj poziciji ljestvice HT Premijer lige. Cibona je na omjeru 23-5, Zadar ima jedan poraz manje, a splitski Žuti su na omjeru 21-5.

(Foto: KK Cibona)

 

Podijeli