Novosti Sport Događanja

S gradilišta u Kosnici ukrali desetke metara naponskog kabla, šteta veća od 20.000 kuna

03.04.2021. / Petar Brnada

Gradilište u Velikoj Kosnici našlo se na meti jednog ili više nepoznatih lopova koji su krađom naponskih kablova pričinili poprilično veliku materijalnu štetu.

Provala se dogodila tijekom proteklog vikenda, u periodu od petka do ponedjeljka, kada je gradilište bilo zatvoreno. Nepoznati počinitelj prvo se namjerio na tri građevinska kontejnera koji su u vlasništvu tvrtke Vodotehna koja u Velikoj Kosnici izvodi građevinske radove.

Očevidom je utvrđeno da je počinitelj uporabom alata obio troja vrata građevinskih kontejnera, no iz njih nije ništa otuđio s obzirom da unutra nije bilo vrijednih predmeta. Nakon toga, na identičan način obio je i otvorio tri bunarska okna koja su u izgradnji pumpnih stanica, otkrili su iz policije.

-Tada je prikladnim alatom presjekao i otuđio više desetaka metara naponskog kabla, odnosno predmet ovog kaznenog djela je sekundarna sirovina, konkretno bakar. Iako se kabel može isključivo prodati kao sekundarna sirovina, šteta je procijenjena na više od 20 tisuća kuna jer je riječ o materijalu koji je već bio ugrađen- rekli su nam u PP Velika Gorica.

Podijeli