Obavijesti

Sport

Komentari 108

Neviđeno ludilo u Gorici: Rijeka imala 4-0 pa spašavala glavu!

Neviđeno ludilo u Gorici: Rijeka imala 4-0 pa spašavala glavu!

Vodila je Rijeka 4-0, ali Gorica je čudesno uspjela doći na samo gol zaostatka. Zabio je Lovrić i za izjednačenje, ali mu je Strukan poništio gol pa je Rijeka na koncu slavila i preskočila Hajduk

U posljednjem susretu 27. kola Prve HNL Rijeka je kao gost svladala Goricu s 4-3 (2-0).

Rijeka je povela s 4-0 golovima Andrijaševića u 11., Drmića u 13., Murića u 50. i Čerina u 64. da bi se Gorica čudesno vratila golovima Mitrovića u 73., Mudrinskog u 83. i autogolom Galovića u 85. minuti. Pritiskala je Gorica posljednjih nekoliko minuta tražeći potpuni povratak i do njega stigla kada je Lovrić ekspresno izveo slobodnjak na nepostavljenu obranu Rijeke i zabio, ali sudac Duje Strukan poništio gol kazavši da nije dao znak da ga može izvesti.

Na koncu je Rijeka izdržala i stigla do vrijedne pobjede u borbi za Europu te preskočila Hajduk na četvrtom mjestu s tri boda prednosti.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Pokretanje videa...

Rijeka bijelih snova 01:15

Gosti su vrlo rano stvorili lijepu prednost od 2-0, a u oba slučaja asistent je bio Murić. Prvo je u 11. minuti lijepo poslao loptu u prazan prostor iza obrane Gorice gdje je utrčao Andrijašević koji je porom rutinirao svladao Banića. Samo dvije minute potom Murić je dobio loptu na desnom krilu te poslao ubačaj u peterac gdje je u skoku najviši bio Drmić.

Početkom nastavka Murić se upisao i u strijelce, u 50. minuti proigrao ga je Menalo, uslijedio je udarac sa 12-13 metara koji je na putu prema golu pogodio Jovičića i postao neuhvatljiv za Banića. Najljepši pogodak na susretu postigao je Slovenac Čerin koji je u 64. minuti sa 20 metara pogodio gornji desni kut domaćeg gola.

Gorica je smanjila zaostatak u 73. minuti kada se u gužvi u gostujućem kaznenom prostoru najbolje snašao Mitrović i jedan odbijanac od stative poslao u mrežu. Za 2-4 strijelac je bio Mudrinski koji je glavom u mrežu proslijedio odličan ubačaj Lovrića, da bi samo dvije minute potom još jedan ubačaj Lovrića završio u gostujućem golu, a taj put je loptu u vlastiti gol nespretnom reakcijom poslao Galović.

Do kraja susreta Gorica ipak nije uspjela kompletirati epski povratak, a Rijeka je uspjela sačuvati tri boda.

Četvrta Rijeka sada ima 42 boda, šest manje od treće Gorice, a tri više uz dvije utakmice više od petog Hajduka. Na vrhu su Dinamo i Osijek sa po 61 bodom, ali Dinamo je odigrao susret manje.

Posljednja je Lokomotiva sa 20 bodova, tri manje od pretposljednjeg Varažina, a četiri manje od osme Istre 1961.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
27. KOLO HNL-A 20 SATI , Gradski stadion Velika Gorica
Gorica
Mitrović 73', Mudrinski 83', Galović (ag) 86'
3 : 4
Rijeka
Andrijašević 11', Drmić 13', Murić 50', Čerin 64'
Sortiranje događaja

KRAJ U GORICI! 

Rijeka je u neviđenoj ludnici ipak uspjela izdržati i iz Gorice odlazi sa sva tri boda. Gorica je bila nadomak čuda, ali ipak je ostalo 4-3 za Rijeku.

Uz sve napore, momčad Siniše Oreščanina doživjela je poraz, a Goran Tomić slavi veliku pobjedu. Rijeka je preskočila Hajduk i ponovno mu bježi tri boda.

Igrat će se pet minuta nadoknade.

90'

Razmahao se Duje Strukan... Nejasno je što se sada točno dogodilo, ali Jovičić je dobio žuti, a Nimely je pocrvenio!

88' GOL NE VRIJEDI

Što se sada događa u Gorici, nevjerojatno... Lovrić je pogodio iz brzo izvedenog slobodnjaka, ali Strukan je poništio gol. Kaže da nije dao znak da se slobodnjak može izvesti. Skočila je klupa Gorice, ali gol za izjednačenje ne vrijedi!

86'

NEVJEROJATNO! Gorica je zabila i treći!

Autogol Galovića!

Komentari 108