Novosti Sport Događanja

Vlč: Sabolek: Raspeti i uskrsli Krist naš je život i put do Oca

04.04.2021. / Ivana Ćurić

Tradicionalno povodom najvećeg kršćanskog blagdana donosimo poruku Velikogoričko-odranskog dekanata koju je ove godine za čitatelje VG Danas portala uputio dekan vlč.Đuro Sabolek.

Hvaljen Isus i Marija,
Poštovani čitatelji, želim Vam uistinu od srca radostan, sretan i blagoslovljen Uskrs Gospodina našega Isusa Krista.
Uvijek se iznova divimo tajni Boga i čovjeka. Krist otkupitelj čovjeka umire za nas na križu da bi nam otvorio vrata raja. On pobjeđuje zlo i smrt svojom ljubavlju i žrtvom i daje smisao svakoj našoj patnji i križu. Raspeti i uskrsli Krist naš je život i naš je put do Oca. On je uskrsnuo i mi ćemo uskrsnuti i zauvijek živjeti s njime ovdje i u vječnosti. Ta nada nosi naše dane i raduje naša srca. U toj nadi bio Vam od srca sretan i blagoslovljen Uskrs. Tu radost želi vam od srca zajednica svećenika Velikogoričko-odranskog dekanata.
Hvaljen Isus i Marija!

dekan vlč.Đuro Sabolek

 

IZ DANAŠNJEG EVANĐELJA
Rim 6, 3-11

 
Krist, pošto uskrsnu od mrtvih, više ne umire.
 
Čitanje Poslanice svetoga Pavla apostola Rimljanima
Braćo: Koji smo god kršteni u Krista Isusa, u smrt smo njegovu kršteni. Krštenjem smo dakle zajedno s njime ukopani u smrt da kao što Krist slavom Očevom bî uskrišen od mrtvih, i mi tako hodimo u novosti života.
Ako smo doista s njime srasli po sličnosti smrti njegovoj, očito ćemo srasti i po sličnosti njegovu uskrsnuću. Ovo znamo: naš je stari čovjek zajedno s njim raspet da onemoća ovo grešno tijelo te više ne robujemo grijehu. Ta tko umre, opravdan je od grijeha.
Pa ako umrijesmo s Kristom, vjerujemo da ćemo i živjeti zajedno s njime. Znamo doista: Krist uskrišen od mrtvih više ne umire, smrt njime više ne gospoduje. Što umrije, umrije grijehu jednom zauvijek; a što živi, živi Bogu. Tako i vi: smatrajte sebe mrtvima grijehu, a živima Bogu u Kristu Isusu!
Riječ Gospodnja.

Podijeli