Novosti Sport Događanja

Prelec više nije trener Dinama II

07.04.2021. / Damir Žbulj

Velikogorički nogometni stručnjak Ivan Prelec nije više trener druge momčadi Dinama!

Prelec je u listopadu preuzeo posao od Goce Sedloskog, ali u proteklih pet mjeseci nije napravio rezultatski pomak s ekipom koja se natječe u Drugoj HNL.

'Presudio' mu je poraz kod Dubrave Tim kabela 3:1, ali i kolo prije tog izgubio je od doma od Cibalije...

Dinamo II je trenutno na pretposljednjem mjestu drugoligaške ljestvice s 22 osvojena boda, koliko ima i zadnji Solin. Sinjski Junak ima bod, a Međimurje i Inter-Zaprešić dva boda više.

"GNK Dinamo i Ivan Prelec postigli su sporazum o raskidu ugovora na mjesto trenera B momčadi kluba. Preleca će na mjestu trenera B momčadi naslijediti Igor Cvitanović, bivši proslavljeni napadač i najbolji klupski strijelac u povijesti HNL-a koji je vodio Dinamove juniore. Gospodinu Ivanu Prelecu želimo puno uspjeha u nastavku trenerske karijere," poruka je Prelecu za rastanak od Maksimira.

Prelec je 2018. godine uveo Goricu u HT Prvu ligu, ali je neposredno prije početka sezone otišao u Poljsku kao pomoćnik Deanu Klafuriću u varšavskoj Legiji.

Prošlu sezonu odradio je dobar posao u Istri 1961, kojoj je kroz doigravanje sačuvao prvoligaški status, ali mu u Puli ipak nisu produljili ugovor.

U listopadu se Prelec u Dinamo vratio poslije tri godine, jer je do rujna 2017. radio u njihovoj Nogometnoj školi.

Preuzeo je momčad na 12. poziciji ljestvice, u debiju je remizirao kod druge ekipe Osijeka, prvu pobjedu upisao je u prosincu protiv Međimurja, ali je ukupno slavio samo tri puta, uz devet poraza i tri neodlučena ishoda.

"U svim je klubovima bila nesvakidašnja situacija zbog problema s koronavirusom i ritmom utakmica. U trenutku kad sam došao momčad je zbog svega toga bila izvan ravnoteže, pet do šest tjedana nismo imali nikakvu utakmicu pa smo u 21 dan odigrali čak sedam... Problem je bio i što nismo imali širok kadar pa su sve morali iznositi mladi igrači i sve utakmice praktički igrati isti. Bilo je to teško razdoblje, ali sad smo od početka priprema osvježili momčad, doveli neke igrače koji će nam pomoći svojom kvalitetom i iskustvom. A, baš mam je to iskustvo najviše nedostajalo u drugoj ligi," govorio je Prelec nakon odrađenih zimskih priprema.

"Zadovoljan sam i načinom na koji smo odradili. Nedavno su nas napustili neki igrači koji bi sigurno bili važan dio momčadi, otišli su na posudbu. S jedne strane nam je, naravno, žao što nisu s nama, a s druge smo sretni što su otišli na razinu prve lige i što će nastaviti svoju nadogradnju i sazrijevanje. Bitno je da imamo kostur momčadi, dodatno ćemo ju popunjavati s juniorima i vjerujem da ćemo ovu polusezonu iskoristiti na najbolji način da se naši mladi igrači nastave razvijati i pripremati za višu razinu..."

Nažalost, nije dobro završilo za Velikogoričanina.

Dinamo II će u završnici drugoligaškog natjecanja voditi Igor Cvitanović, dosadašnji trener juniora.

Podijeli