Novosti Sport Događanja

SDP i Glas kritizirali "poplavu" HDZ-ovih obećanja

08.04.2021. / Redakcija

Predstavnici SDP-a i GLAS-a te njihov kandidat za gradonačelnika Ivo Jelušić jutros su na Trgu Stjepana Radića održali konferenciju za medije na kojoj su se osvrnuli na „poplavu” predizbornih obećanja HDZ-a napomenuvši kako se neka obećanja ponavljaju pred ove nadolazeće izbore, a ne ispunjavaju.

Na konferenciji za medije govorili su predsjednik Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica Ozren Robić i predsjednica GLAS-a Velika Gorica, Stela Dragica Svračak.

Prvi je za govornicu stupio Ozren Robić i osvrnuo se na poruku Krešimir Ačkara, aktualno v.d. gradonačelnika i kandidata za gradonačelnika, kako će riješiti problem grijanja u Velikoj Gorici što je objavio na društvenim mrežama uz fotografiju s direktorom HEP Toplinarstva.

- Podsjetit ću vas da je prije četiri godine Dražen Barišić predlagao rješenje za skupo grijanje, slikao se, Ačkar je bio njegov zamjenik i suradnik, mediji su prenijeli onda i priopćenje u kojem navodi kako je „odlukom SDP-ove Vlade i Milanovića izglasan zakon koji Goričanima donosi velike račune...” to je izjava iz 2017. godine. Svjedoci smo da saborski zastupnici Ačkar i Barišić nisu ništa napravili po tom pitanju promjene zakona, a danas se potencijalni ugovor s HEP toplinarstvom iznosi kao najbolje rješenje. U 12 godina sve je po pitanu grijanja ostalo isto, problem nije riješen, 12 godina Goričani imaju najskuplje račune za grijanje, na vlasti je 12 godina HDZ, sada se opet nude građanima i obećavaju da će riješiti problem, 12 godina se priča da se radi o kompleksnom problemu koje je potrebno sustavno rješavati, a ne kratkoročno, a nemaju roka, ni procjene troškova koliko bi građani trebali plaćati grijanje u situaciji kada bi oni to riješili. Smatramo nekorektnim mjesec dana prije izbora potpisati ugovor kojeg će nova vlast provoditi, a znamo da im ugovori nisu jača strana - rekao je Ozren.

"Obećanje, ludom radovanje!"

Robić se potom osvrnuo ina druga obećanja HDZ-a, na suvremeni medicinski centar, projekt centra grada bez automobila, poticajnu stanogradnju, solarni grad, rekreacijski centar na Čiču i Ježevom, tramvajska linija Velika Gorica-Zagreb...

-Bilo je priče i o digitalizaciji urbanističkih planova grada. Jedna narodna kaže da se najviše laže prije izbora i poslije lova, ali ta HDZ-ova obećanja nadilaze sve mudrosti. Građana se sjete prije izbora, a nakon izbora samo njihovi prijatelji i kumovi. I onda se postavlja pitanje da li vjerovati HDZ-u? Naravno da ne, jer su sve to obećavali ranije, i znate kako se kaže, obećanje - ludom radovanje - zaključio je Robić.

Na njega se nadovezala GLAS-ova Stela Dragica Svračak i naglasila da će ova koalicija uskoro izaći sa svojim prijedlogom rješenja grijanja u Velikoj Gorici.



- Ako nisu 12 godina riješili problem grijanja zašto bi to sad učinili? Osim tog obećanja, imamo obećanja koja su aktualna ovih dana pred izbore, izgradnja doma za starije i nemoćne, obećan je prije četiri godine, institucije nema, a zemljište je prodano po novim saznanjima, gdje kada i u kojem roku to misle napraviti? Obećali su nam i novi pročistač, a dobili smo jednu veliku aferu. Čak i kad imaju isplanirano i osigurana sredstva ništa se ne napravi, takva je i isplata uskrsnica umirovljenicima, oporba je pozivala na to svih godina, i nije se dogodilo do danas, ove godine imamo uskrsnice za umirovljenike ili izbornice, odnosno kupovanje glasova. Ovdje smo da podsjetimo da od tih obećanja do sada nije bilo ništa i da bi građani progledali - rekla je predsjednica goričkog GLAS-a.

 

Podijeli