Novosti Sport Događanja

Lukavec i Novo Čiče dobit će vrtiće, uredit će se i postojeći objekti u gradu

08.04.2021. / Ivana Ćurić

Da su dječji vrtići i dalje prioritet Grada Velike Gorice pokazuju i radovi koji su u tijeku u maloj Buni i Selnici, ali i radovi u najavi.

-Gradimo vrtiće u okolnim naseljima. U izgradnji su vrtići u Maloj Buni i Selnici, a uskoro će krenuti izgradnja i vrtića u Lukavcu i Novom Čiču. Cilj nam je do kraja godine osigurati mjesto u vrtiću za svako dijete -poručio je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je obišao radove u Maloj Buni.

Istaknuo je kako jako puno obitelji doseljava u Veliku Goricu, a tu vide i potrebu da se prošire vrtićki kapaciteti.

-Jako puno mladih se doseljava u Veliku Goricu što potvrđuje činjenica da su svi stanovi rasprodani i prije nego što su dovršeni temelji novih zgrada u našem gradu. Samo lani je doselilo 148 obitelji, 90 posto su to mlade obitelji. Već smo ranije riješili problem upisa u dječje vrtiće, no nastojimo osigurati nove kapacitete zbog novodoseljenih obitelji. Objekti u Buni i Selnici će uskoro biti gotovi, ali tu ne stajemo-rekao nam je v.d gradonačelnika Krešimir Ačkar.



Inače vrtić u Maloj Buni gradit će se u sklopu Društvenog doma, a investicija je vrijedna 3,4 milijuna kuna. Onaj vrtić u Selnici pak vrijedan je 7,8 milijuna kuna, od čega je 4,6 milijuna osigurano iz EU fondova. Objekt u Selnici pripadat će DV-u Lojtrica, a bit će kapaciteta za 50-ero djece u tri odgojne skupine.

Ishođena građevinska za proširenje "Žirekova" vrtića na Podbrežnici, modularni objekt u Kolarevoj

Kada su vrtići i ulaganje u predškolski odgoj u pitanju Ačkar je otkrio i planove za objekte u Podbrežnici i Kolarevoj ulici.

- Manji vrtićki objekti gradit će se u Lukavcu i novom Čiču. U Lukavcu smo u dogovoru da preuzmemo postojeći objekt župnog ureda kojeg bi onda nadogradili. U Novom Čiču s gospodinom Večkovićem pregovaramo o objektu stare škole koja bi postala vrtić. Ishodili smo i građevinsku dozvolu za objekt DV-a Žirek u Koprivničkoj ulici kojeg ćemo nadograditi kako bi dobili prostora za još četiri skupine. Najnovija vijest je da radimo projekt modularnog vrtića na objektu DV-a Ciciban u Kolarevoj ulici kod Glazbene škole-rekao nam je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Podijeli