Novosti Sport Događanja

Korak do VG Poduzetničkog inkubatora: Iz EU fondova stiže 21 milijun kuna, Ministarstvo potpisalo odluku

12.04.2021. / Ivana Ćurić

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU donijelo je odluku o financiranju projekta VG Poduzetnički inkubator. Ovaj gorički projekt lani je stavljen u strateške projekte Vlade RH, a potpis na odluku službena je potvrda kojom će se za poduzetnički inkubator iz EU povući nešto više od 21 milijun kuna.

-Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak potpisala je Odluku o financiranju projekta – VG Poduzetnički inkubator kojom se Gradu Velikoj Gorici dodjeljuju bespovratna financijska EU sredstva u iznosu od 21.250.000,00 HRK za izgradnju i opremanje poduzetničkog inkubatora. Uz poduzetnički inkubator čija će izgradnja krenuti ove godine, pokrenuli smo i Start-up inkubator namijenjen poduzetnicima početnicima. Veseli me da su prvi korisnici su već ušli u njegove prostore-poručio je putem društvenih mreža v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Ukupna vrijednost cijelog projekta iznosi 26.000.000,00 kuna, a iz EU fondova osigurat će se 81% bespovratnih sredstava. Nakon donešene Odluke slijedi potpisivanje ugovora između Vlade RH i Grada Velika Gorica, a potom i javna nabava.

Grad Velika Gorica posljednjih godina razvila je i pripremila projekt izgradnje i uspostave „VG Poduzetničkog inkubatora“ kojim je predviđena izgradnja modernog multifunkcionalnog objekta prilagođenog poslovanju inovativnim poduzećima i startup-ovima. Podsjetimo, novi inkubator prostirat će se na 2.031,5 m2 GBP. Unutar samog inkubatora na dvije razine nalazit će se 31 ured za poduzetnike početnike, 24 radna mjesta u zajedničkom radnom prostoru tzv. coworking space, dvije manje dvorane za sastanke, velika modularna dvorana ukupnog kapaciteta 150 mjesta koju će biti moguće pregraditi na dva dijela po potrebi za predavanja ili održavanje konferencija, sa svom popratnom opremom i tehnikom, te 3 prostora za smještaj specijalizirane opreme (mini labovi). Inkubator se planira izgraditi na dijelu površine u Ulici Podložnica.

 

Galerija slika

Korak do VG Poduzetničkog inkubatora: Iz EU fondova stiže 21 milijun kuna, Ministarstvo potpisalo odluku Korak do VG Poduzetničkog inkubatora: Iz EU fondova stiže 21 milijun kuna, Ministarstvo potpisalo odluku Korak do VG Poduzetničkog inkubatora: Iz EU fondova stiže 21 milijun kuna, Ministarstvo potpisalo odluku

Podijeli