Novosti Sport Događanja

Buševčani pozivaju na poučnu radionicu o fotonaponskim sustavima za kućanstva

13.04.2021. / Petar Brnada

Ogranak Seljačke sloge iz Buševca poziva vas na radionicu “Fotonaponski sustavi za kućanstva” koju će održati zajedno sa svojim partnerom DOOR , a u sklopu projekta Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca – ulaganje u programe i infrastrukturu lokalne zajednice (Buš Eko?!) financiranog od strane EU iz Europskog socijalnog fonda i uz sufinanciranje Ureda za udruge Republike Hrvatske.

Sve će se odviti u Domu kulture Buševec na vanjskoj pozornici u subotu 17. travnja s početkom u 15 sati. U sklopu radionice moći ćete ukratko čuti o projektu BUŠ Eko!?, a onda i o fotonaponskim sunčevim sustavima te uvodno o energiji Sunca, Sunčevom zračenju, fotonaponskim panelima VS solarnim kolektorima te nekim osnovnim elektro pojmovima ukratko - učinkovitost, snaga, energija, jakost struje, napon.

U Buševcu ćete imati prilike čuti štošta o komponentama FN sustava kao što su paneli, inverter, zaštita, kabliranje, nadzor, te o usporedbi On-grid (mrežni) i Off Grid (otočni) sustavima. Bit će govora i o montaži - orijentacija, sjena, tracking sustavi, inverter, ali i o spoju na mrežu, proceduri, potrebnoj dokumentaciji i dozvolama.

Naučit ćete ponešto i o obračunu energije, okvirnoj cijeni i isplativosti, natječajima za poticaje- proceduri i potrebnoj dokumentaciji, a bit će vremena i za raspravu i pitanja te za praktični dio.

S obzirom da je broj sudionika ograničen zbog propisanih mjera od stožera RH a u vezi COVID-19, organizatori mole da se obavezno prijavite kod koordinatora projekta nakon čega ćete dobiti potvrdu o sudjelovanju:

Adresa za prijavu je:

Irena Rožić

e-mail: irena.rozic@oss-busevec.hr

mobitel: 098 971 22 73

Podijeli