Novosti Sport Događanja

Zbog gužvi u Pucekovićevoj traži se nova lokacija za COVID testiranja, kreće i izgradnja nogostupa

14.04.2021. / Petar Brnada

Gužve koje se posebice u jutarnjim satima stvaraju u Pucekovićevoj ulici, konkretno na potezu uz Dom zdravlja, postale su velikogorička svakodnevnica. Nerijetki su prizori totalnog prometnog kolapsa koji je uzrokovan drive-in testiranjem u COVID-19 ambulanti, ali i neodgovornim ponašanjem pojedinih građana koji svoje automobile parkiraju praktički na cesti.

Naime, dok u desnoj traci građani čekaju svoj red na testiranje na koronavirus, pojedinci upravo na tom dijelu prometnice ostavljaju automobile, a problem nastaje kada ih svi oni koji su prolazu prema vrtiću ili prema svojim stanovima i novom parkiralištu, krenu obilaziti, pa naiđu na vozila iz suprotnog smjera. Svega stotinjak metara nedavno je otvoreno novo parkiralište sa stotinjak mjesta.

U Pucekovićevoj ulici danas je bio i v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je kazao da će problem gužvi koje nastaju u ulici zbog COVID ambulante riješiti ovih dana dogovorom s Domom zdravlja oko nove lokacije za testiranje.

Istaknuo je tom prilikom Ačkar da na inicijativu predstavnice stanara Brigite Županić i stanovnika ulice Matije Slatinskog kreću u izgradnju nogostupa u dijelu ulice gdje nedostaje, čime će omogućiti sigurno kretanje pješacima.

Podijeli