Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neugodno

Još jedan potres nedaleko od Velike Gorice: "Prvo je zvuk protutnjao kroz kuću i onda je zadrmalo." U noći treslo i kod Dubrovnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres jačine 2,5 stupnjeva po Richteru zatresao je središnju Hrvatsku, a epicentar je bio kod Pokupskog. Ovo je bio drugi potres jači od 2 stupnja koji je u srijedu zatresao to područje.

Potres jačine 2,4 stupnja po Richteru zatresao je područje središnje Hrvatske oko 23:15, objavio je u srijedu Euromediteranski seizmološki centar (EMSC). 

Seizmološka služba RH objavila je nešto kasnije da je potres bio nešto jači, točnije da je iznosio 2,5 stupnja po Richteru, s epicentrom kod Pokupskog. 

EMSC je objavio da je epicentar bio 24 kilometra južno od Velike Gorice, na dubini od dva kilometra. Na stranici Centra u svjedočanstvima su očevici napisali: "Prvo je zvuk protutnjao kroz kuću i onda je jednom zadrmalo. I opet onaj neugodni osjećaj...", "Tutnjava pa ljuljanje".

Nešto kasnije, malo iza ponoći, podrhtavanje magnitude 3,3 po Richteru EMSC je zabilježio 30-ak kilometara sjeverno od Dubrovnika. 

Oni koju su ga osjetili uglavnom su pisali da se čula buka, a onda vrlo kratko podrhtavanje. 

"Lijepo se osjetio, zatresao se cijeli kauč", jedan je od komentara. 

 

Podsjetimo, potres magnitude 2,1 po Richteru pogodio je srijedu u 16:15 područje 20 kilometara od Velike Gorice, objavio je EMSC. Epicentar potresa zabilježen je na dubini od dva kilometra.

''Što me zaljuljalo, mislila sam što li sam popila'', napisala je jedna gospođa koja je osjetila potres. Građani su dojavili da se treslo tlo i u Petrinji. ''Bio je dug'', ''Lagana trešnja i grmljavina'', komentirali su neki.

Isto je područje potres slične jačine zatresao i u utorak kada je zabilježeno podrhtavanje jačine 2,2 stupnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene