Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OD PONEDJELJKA

Pojedine županije objavile nove odluke o načinu održavanja nastave: Dio učenika vraća se u klupe, a u nekima promjena neće biti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Zagreb, Zagrebačka županija, kao i Međimurska županija te Varaždinska županija objavili su na koji će se način održavati nastava od sljedećeg tjedna.

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba, na prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje a sukladno epidemiološkoj situaciji u obrazovnom sustavu, donio je Zaključak o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama na području Grada Zagreba u tjednu od 19. do 23. travnja 2021.

Sukladno navedenom, nastava će se održavati po sljedećim modelima:
- za učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola, kao i za učenike završnih 4. razreda gimnazija i strukovnih škola te 5. razreda medicinskih škola nastava će se organizirati prema modelu A, odnosno uživo u školama;
- za učenike preostalih razreda srednjih škola nastava će se organizirati prema modelu C, odnosno na daljinu;
- u glazbenim školama individualna nastava instrumenta održavat će se prema modelu A za sve učenike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STEGOVNA MJERA Orešković: "Po Reinerovu nalogu straža mi onemogućila ulazak u sabornicu"

Pročitajte i ovo Vili Beroš na presici Stožera 2698 novozaraženih, preminule 44 osobe Stožer objavio da nam dolaze značajne doze Pfizera. Beroš tvrdi: ''Ne znam koliko košta platforma, nije bilo pogodovanja''

U skladu s epidemiološkom situacijom, krajem idućeg tjedna Zaključak će se ponovno razmotriti, naveli su u priopćenju. 

Donesena je nova odluka o organizaciji nastave u tjednu od 19. do 23. travnja 2021. godine u školama kojima je osnivač Zagrebačka županija prema kojoj će učenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola nastavu pohađati uživo, dok će učenici ostalih razreda srednjih škola nastavu pohađati na daljinu. 

Više o tome OVDJE.

Također, od 12. travnja na snazi su nužne epidemiološke mjere za Zagrebačku županiju, a više o tome saznajte OVDJE.

Međimurska županija

Stožer Međimurske županije donio je novu preporuku za način održavanja nastave.

Nastava će se narednih tjedan dana za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola i učenike završnih razreda srednjih škola organizirati prema A modelu nastave, odnosno u školskim učionicama, dok je preporuka da se nastava za više razrede osnovnih škola i ostale razrede srednjih škola održi online, odnosno prema C modelu nastave.

Varaždinska županija

Na području županije, trenutni model organizacije nastave primijenjivat će se i sljedeći tjedan. Dakle, niži razredi osnovnih škola te završni razredi srednjih škola po modelu A, u školi, a viši razredi osnovnih školi i ostali srednjoškolci po modelu C, nastava na daljinu.

Primorsko-goranska županija

Najavljeno je da će se nastava po C modelu za sve učenike osnovnih i srednjih škola nastaviti i sljedeći tjedan. Nastava po A modelu bit će organizirana za učenike prva četiri razreda osnovnih škola.

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 3 HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Čak četiri županije bilježe veći broj preminulih, u jednoj se otvaraju dva dodatna COVID odjela

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TIJEKOM PRESICE VIDEO Šefica danske Agencije za lijekove objavila obustavu cijepljenja AstraZenecom pa se samo srušila

''U ovom tjednu imamo evidentiranih 135 pozitivnih učenika i 14 nastavnika što je za 100 učenika manje nego prije donošenja mjera. O mjerama ćemo ponovno raspravljati krajem sljedećeg tjedna, a sigurno ćemo u škole vratiti maturante kojima nastava završava u svibnju'', rekla je Edita Stilin, Pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje .

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene