Novosti Sport Događanja

Nastavlja se slobodan pad Gorice: Slaven Belupo opet uzeo bodove na Gradskom stadionu

16.04.2021. / Damir Žbulj

Kriza prvenstvenih rezultata, ali i igre, nastavila se i u domaćem dvoboju Gorice protiv Slaven Belupa. Trener Siniša Oreščanin nadao se kako će niz od pet uzastopnih prvenstvenih utakmica bez pobjede prekinuti upravo ovog petka na Gradskom stadionu, međutim, Koprivničanci su baš kao i prošli put na istom travnjaku došli do sva tri boda s minimalnih 0:1.

Može se strateg turopoljskog prvoligaša pokušati opravdati kako nije mogao računati na ozlijeđenog Suka, kako u sastavu zbog zdravstvenih problema nije bilo Steenvoordena, Lovrića i Kalika, kako nije bilo suspendiranog Nasiru Mora, ali u Gorici se cijele sezone hvale kako imaju širok kadar i ako u turopoljskom prvoligašu žele europski iskorak ovakve utakmice se moraju dobivati.

Naš sastav za današnji dvoboj na Gradskom stadionu 👊 #oneteamonedream

Posted by HNK Gorica on Friday, April 16, 2021

 

Kako neće završiti sve prema željama i planovima domaćih nogometaša nagovijestile su dvije stopostotne prilike napadača Slaven Belupa u samom otvaranju dvoboja. Prvo je Knöll promašio prazan gol, poslije dodavanja Krstanovića, da bi iskusni 'Krle' već u idućem napadu izašao sam ispred Banića, ali je pogodio okvir gola.

Gosti su do prednosti stigli ipak tek u finišu prvog dijela, Törles Knöll iskupio se za nevjerojatni promašaj, dobro je 'provozao' Krizmanića na desnoj strani 16-erca Gorice, a loptu je smireno poslao u suprotan kut.

Najbolju priliku Goričani su imali neposredno prije odlaska na predah, Špikić je majstorski pronašao Nimelyja, ali je njegov udarac glavom išao ravno u ruke vratara Filipovića.

Gorica je u nastavku bila opasnija, pogotovo nakon ulaska Mitrovića i Mudrinskog, ali nisu se niti oni proslavili u ovom dvoboju. Mitrović je najbolju šansu imao 20-ak minuta prije kraja, kad je njegov volej gostujući čuvar mreže vrhunski obranio.

Mudrinski je u završnici imao dvije odlične prigode, ali jedan udarac išao je ponovno ravno u Filipovića, dok je drugi put promašio nemoguće. Nakon prodora i dodavanja Muse Muhameda teže je bilo poslati loptu pokraj gola, nego u praznu mrežu, ali je srpski napadač napravio upravo to. 

Puno je Gorica dobila i ulaskom Dvornekovića, koji kod Oreščanina možda i nema tretman kakvog zaslužuje. Imao je jedan odličan pokušaj glavom, ali je lopta također otišla malo pokraj vratnice.

Sve u svemu, Oreščanin i njegovi igrači posljednji put su u prvenstvu slavili još krajem veljače, doma protiv Istre, a serijom slabih rezultata omogućili su i Rijeci i Hajduku da se otvoreno uključe u borbu za treću poziciju i Europu.

Možda su u Gorici sve karte bacili na osvajanje Kupa, jer se finale igra upravo na velikogoričkom Gradskom stadionu. Ali, za senzacionalni trofej prvo treba 28. travnja dobiti Dinamo, a onda u završnom dvoboju i Istru 1961.

Vidjet ćemo hoće li Oreščanin uopće dočekati povijesno polufinale na Maksimiru?

Na ljestvici HT Prve lige Gorica je i dalje na trećoj poziciji s 49 bodova, četiri biše od Rijeke, koja u subotu igra doma s Lokomotivom. Hajduk ima šest bodova zaostatka, ali i dvije utakmice manje...

Prilika za prekid 'crnog' niza je već u utorak na Šubićevcu kod Šibenika. 

 

HT PRVA LIGA, 29. kolo
HNK GORICA - NK SLAVEN BELUPO 0:1 (0:1)
Strijelac: Knöll 39'

HNK GORICA: Banić - Musa, Jovičić, Krizmanić, Keita - Pršir (od 88. Junior), Babec - Špikić (od 69. Dvorneković), Nimely, Hamad (od 62. Mitrović) - Matar (od 62. Mudrinski). Trener Siniša Oreščanin.
NK SLAVEN BELUPO: Filipović - Božić, Paracki, Prce - Apau (od 24. Bogojević), Lulić (od 76. Bosec), Bačelić Grgić (od 69. Mlinar), Glavčić, Goda - Knöll (od 76. Iličić), Krstanović (od 69. Delić). Trener Tomislav Stipić.

Podijeli