Novosti Sport Događanja

Politički kandidati počeli prikupljati potpise, imaju dva tjedna

17.04.2021. / Ivana Ćurić

Nakon što je Vlada Republike Hrvatske 14. travnja donijela odluku o raspisivanju lokalnih izbora koji će se održati 16. svibnja, kandidati za gradonačelnike, načelnici i  župani započeli su s prikupljanjem potpisa. U toj atmosferi protekli su i petak i subota u našem gradu, a prikupljanje potpisa nastavlja se u naredna dva tjedna koliko traje rok u kojem se moraju predati kandidacijske liste i prikupljeni potpisi za njih.

Izbori nas očekuju 16. svibnja, a u onim sredinama gdje načelnici, gradonačelnici i županije neće biti izabrani u prvom krugu između dva kandidata s najviše glasova, predstavnik lokalnih izvršnih vlasti birači će biti birati dva tjedna kasnije, odnosno 30. svibnja.

Brojne stranke organiziraju se u akcijama prikupljanja potpisa, pa tako i u našem gradu. Danas u Tržnom centru potpisuje skup Stjepano Kožić koji ponovno kandidira Županiju Zagrebačke županije, dok će mu jedan od zamjenika biti dosadašnji gorički dogradonačelnik Ervin Kolarec. S prikupljanjem potpisa potpisao je i HDZ čiji je kandidat Krešimir Ačkar također prijepodne proveo u Tržnom centru.

SDP-ovci su aktivni od petke kako bi prikupili potpise za kandidata Ive Jelušića, ispred prostorije MOST-a u Kurilovečkoj skupljali su se potpisi kandidata Ivane Bekavca, a vjerujemo kako će u narednim danima svi građani koji železnici potpisuju sve kandidate od kojih je tu u utrci za Veliku Goricu još dr.Zvonimir Lovrić ispred Domovinskog pokreta.



Nakon što kandidati predaju liste i potpise Državnom izbornom povjerenstvu i službeno, započet će predizborna kampanja.

 

(foto:Facebook)

Galerija slika

Politički kandidati počeli prikupljati potpise, imaju dva tjedna Politički kandidati počeli prikupljati potpise, imaju dva tjedna Politički kandidati počeli prikupljati potpise, imaju dva tjedna Politički kandidati počeli prikupljati potpise, imaju dva tjedna Politički kandidati počeli prikupljati potpise, imaju dva tjedna Politički kandidati počeli prikupljati potpise, imaju dva tjedna

Podijeli