Novosti Sport Događanja

Pohvalili se: Nakon samo dva dana prikupili potpise za gradonačelničku kandidaturu

19.04.2021. / Redakcija

Dva dana nakon raspisivanja izbora iz stožera gradonačelničkog kandidata Krešimira Ačkara objavili su kako su prikupili dovoljan broj potpisa potpore građana kako bi kandidatura bila pravovaljana.

- Hvala vam od srca na velikoj podršci, hvala svim volonterima na iskazanom trudu. Nastavljamo sa potpisima i dalje. Nastavljamo dalje za naš grad. Srcem za Goricu! - poručio je Ačkar, kandidat koalicijske liste koju predvodi HDZ.

Rok za prikupljanje potpisa i predaju kandidacijskih lista je dva tjedna od raspisivanja izbora, odnosno od 14. travnja kada je Vlada Republike Hrvatske raspisala izbore do 29. travnja kada istječu dva tjedna roka. Do toga roka očekuje se još i da preostala tri kandidata, koji su do sada istaknuli kandidature, prikupe 1200 potpisa birača potrebnih za kandidaturu.

Izbori nas očekuju 16. svibnja, a u onim sredinama gdje načelnici, gradonačelnici i županije neće biti izabrani u prvom krugu između dva kandidata s najviše glasova, predstavnik lokalnih izvršnih vlasti birači će biti birati dva tjedna kasnije, odnosno 30. svibnja.

Velika Gorica će kao grad veličine manje od 100 tisuća stanovnika u sljedećem mandatu imati jednog umjesto dva zamjenika gradonačelnika, a broj članova gradskog vijeća smanjen je na 27. Uz gradonačelnika, Velikogoričani će na ovim izborima birati župana, članove županijske skupštine, članove gradskoga vijeća, kao i vijeća mjesne samouprave odnosno gradskih četvrti i mjesnih odbora.

 

Podijeli