Novosti Sport Događanja

Imperativ pobjede na Šubićevcu: Nogomet je takav sport, niti najbolje europske momčadi ne prolaze kroz sezonu bez padova

20.04.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u seriji su od šest uzastopnih prvenstvenih utakmica bez pobjede, ali ono što je još važnije, u posljednja dva kola u potpunosti su podbacili. Nisu na svom travnjaku postigli niti jedan jedini gol, s Varaždinom su remizirali, a od Slaven Belupa čak i izgubili...

Treće mjesto na ljestvici ozbiljno je ugrožena, velika bodovna zaliha se istopila i Rijeka je stigla na minimalni zaostatak.

Trener Siniša Oreščanin i njegova momčad u Šibeniku, u utorak od 17 sati, imaju imperativ pobjede!

"Situacija je dobra, dosta smo razgovarali u ova dva dana. Nešto smo uspjeli i trenirati, iako nismo imali puno vremena za pripremu."

"Realni smo, pokušavamo sve stvari tako gledati, jer je nogomet jednostavno takav sport. Nekada su usponi, nekada su padovi. Niti najbolje europske momčadi ne mogu proći kroz sezonu bez da imaju neki mali pad. Pokušavamo sagledavati stvari onakve kakve jesu. Svjesni smo da smo imali nekih pehova, ne želim o ozljedama, nego o šansama koje nismo realizirali," najavio je strateg turopoljskog prvoligaša pa istaknuo:

"Možda postoji problem realizacije, ali prema zakonu velikih brojeva mora doći trenutak kada ćemo iskoristiti svoje prilike, kad ćemo zabiti gol i da će to biti okidač kad ćemo krenuti u bolja vremena."

Početnu postavu morat će složiti bez Suka, Kalika i Lovrića, koji bi se ipak uskoro mogao ponovno priključiti ekipi.

"Postoje neka različita mišljenja, ali kako stvari stoje Kristijan bi se trebao sljedeći tjedan priključiti momčadi. Međutim, 'pušemo i na hladno'..."

"Steenvoorden se oporavio od viroze, nekog oblika upale pluća, ići će s nama na put i budemo vidjeli koliko ćemo ga koristiti. Bez Kalika smo ostali vjerojatno i do kraja prvenstva. Ne izvlačimo se na te stvari i fokusirani smo na naše unutarnje rezerve, kako da se ponovno vratimo na kolosijek dobrih igara, kakve smo prikazivali prije posljednja tri kola. Mislim da je to prije bilo jako dobro."

"I u ova zadnja tri kola, koliko god da je stigao neki val negativnosti, parcijalno smo imali razdoblja dobre igre. Želimo to produljiti na više od jednog poluvremena. Nadamo se kako će nam to onda donijeti i bolje rezultate."

Iako je u posljednje vrijeme odigrao nekoliko solidnih utakmica, Šibenik je bez pobjede još od 10. veljače i domaće utakmice s Istrom 1961. U deset idućih susreta nisu slavili pa se nadamo kako oni neće prekinuti svoj 'crni' niz, baš kao što je to u prošlom kolu protiv Gorice napravio Slaven Belupo.

Krajem prošlog mjeseca je na Šubićevac stigao i novi trener, Sergi Escobar izbor je novih kolumbijskih investitora, koji je poprilično promijenio stil igre Šibenčana, a čak je uspio i otkinuti bod Dinamu.

"Šibenik vrlo dobro 'pluta' kroz prvu ligu. Mislim da je i prijašnji trener Rendulić radio dobar posao, a dolaskom novog trenera su drugačiji. Vidi se španjolski 'štih', agresivni su, teže igri i čeka nas vrlo zanimljiva utakmica," smatra Oreščanin, koji je u ovom trenutku pod velikim pritiskom.

Gorica je ove sezone Šibenik dobila u sva tri međusobna susreta, dva puta pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa (3:2, 1:3), a jednom i pod Oreščaninom (1:0).

Neka se ta serija nastavi i ovog utorka i neka Nindža ponovno povede pobjedničku pjesmu u svlačionici nakon kraja ovog dvoboja!

U utorak u 30. kolu HT Prve lige igraju još i Slaven Belupo i Hajduk, dok će u srijedu Lokomotiva dočekati Varaždin, Rijeka gostuje u Puli, a u Gradskom vrtu igra se veliki derbi Osijeka i Dinama, koji bi mogao usmjeriti borbu za naslov prvaka. 

HT PRVA LIGA
1. Dinamo 28 +44 67
2. Osijek 29 +29 65
3. HNK Gorica 29 +16 49
4. Rijeka 29 +5 48
5. Hajduk 28 +3 43
6. Slaven Belupo 29 -9 30
7. Šibenik 29 -11 28
8. Varaždin 29 -24 25
9. Istra 1961 29 -21 24
10. Lokomotiva 29 -32 20

 

Podijeli