Novosti Sport Događanja

Younes Delfi spasio bod u Šibeniku, Gorica bez pobjede i sedmu uzastopnu prvenstvenu utakmicu

20.04.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice nisu uspjeli u Šibeniku prekinuti crni niz bez prvenstvene pobjede, koji traje još od kraja veljače i domaćeg dvoboja s Istrom 1961.

Sedam uzastopnih utakmica...

Ekipa Siniše Oreščanina je na Šubićevac stigla poslije domaćih poraza od Rijeke, remija s Varaždinom i izgubljenog dvoboja protiv Slaven Belupa i nije pokazala neki veliki napredak u igri.

Nakon dvije 'sušne' utakmice barem su Goričani zabili gol, u samom finišu dvoboja, nakon što je domaćin ostao bez isključenog Marcosa Lucumija Mine. Bio mu je to drugi žuti karton u samo nekoliko minuta poslije ulaska s klupe, a za konačnih 1:1 zabio je Iračanin Younes Delfi, na ubačaj Jurice Pršira iz slobodnog udarca, dvije minute prije ulaska u sudačku nadonadu.

Turopoljski prvoligaš je i u ovom dvoboju bio bez Suka, Kalika i Lovrića, ali i bez Jovičića, koji zbog viroze nije niti stigao u Šibenik.

Vratio se u početnu postavu Steenvoorden, koji je preuzeo i kapetansku traku.

Naš sastav za susret u Šibeniku 💪

Posted by HNK Gorica on Tuesday, April 20, 2021

Šibenčani su do prednosti mogli doći već u svom prvom napadu, Emir Sahiti prošetao se po lijevoj strani goričkog kaznenog prostora, izašao je sam ispred Banića, ali ga nije uspio svladati.

U samom finišu prvog dijela Šibenik je poveo preko Suada Sahitija, koji je na desnoj strani bio uspješniji od svog mlađeg brata. Marko Bulat ga je odlično proigrao, a Banić ovaj put nije mogao zaustaviti snažan udarac.

Ponovno su Goričani bili bolji u nastavku, pogotovo nakon ulaska s klupe Mudrinskog, strijelca Delfija i Dvornekovića, odnosno nakon izlaska Matara, Nimelyja i Špikića.

Najbolje prilike na utakmici je imao Josip Mitrović, jednu u prvom, a jednu u drugom poluvremenu, međutim tek je Younes Delfi uspio donijeti barem malo radosti na lice svojih suigrača i trenera Oreščanina.

Mladi Iranac imao je dosta problema s ozljedama i ovo mu je tek četvrti nastup za Goricu.

Već u subotu na Gradski stadion stiže Lokomotiva i bio bi to idealan trenutak za pobjedu i napokon i osvajanje toliko priželjkivana sva tri boda. Iduće srijede Gorica na Maksimiru protiv Dinama igra povijesno polufinale Hrvatskog nogometnog kupa.

Situacija na ljestvici u borbi za Europu je i dalje alarmantna, Rijeka ima u srijedu priliku pobjedom u Puli preuzeti treću poziciju!

 

HT PRVA LIGA, 30. kolo
ŠIBENIK - GORICA 1:1 (1:0)
Strijelci: S. Sahiti 40' / Delfi 88'
HNK ŠIBENIK: Rogić - Pajić, Batarelo (od 86. Rak), Schildenfeld, Kvesić (od 76. Bilić) - Mesa (od 76. Alimi), Ćurić, Bulat - S. Sahiti (od 63. Mina), E. Sahiti (od 76. Todoroski) - Jurić. Trener Sergio Escobar.
HNK GORICA: Banić - Musa, Steenvoorden, Krizmanić, Keita - Babec, Pršir - Špikić (od 76. Dvorneković), Nimely (od 60. Delfi), Mitrović - Matar (od 60. Mudrinski). Trener Siniša Oreščanin.

(Foto: HNK Gorica)

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli