Novosti Sport Događanja

Neven Karas kandidat za zamjenika gradonačelnika ispred HDZ-ove koalicije

21.04.2021. / Maja Peranić

Koalicija HDZ-a i Stranke rada i solidarnosti MB 356, HSU-a, HSLS-a i Nezavisne liste Stjepana Kožića, predstavila je kandidata za zamjenika gradonačelnika Velike Gorice. Bit će to nezavisni kandidat Neven Karas.

Diplomirani pravnik, koordinator za poslove civilne zaštite u Ministarstvu unutarnjih poslova Neven Karas, velikogoričkoj je javnosti poznat po dugogodišnjem društvenom i političkom djelovanju u našem gradu. Jedan je od osnivača Veleučilišta Velika Gorica i član prvog upravnog vijeća VVG-a, 2000.godine bio je Povjerenik Vlade RH za Veliku Goricu te nositelj jedine nezavisne liste u povijesti Velike Gorice koja je uspjela ući u Gradsko vijeće u sazivu 2001.-2005., a u posljednjem sazivu predsjednik Gradskog Vijeća Grada Velike Gorice. Danas je i član Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice, a posljednjih 14 godina predsjednik Hrvatskog rukometnog kluba „Gorica“.

Njegov osebujan životopis jedan je od glavnih razloga zbog kojeg ga je kao kandidata za svog zamjenika izabrao v.d. gradonačelnika i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Krešimir Ačkar.

-Neven je cijeli život aktivan u političkom, društvenom i sportskom životu grada Velike Gorice, ne samo da živi u Velikoj Gorici, on živi taj grad-kazao je Ačkar na samom početku i nastavio:

-O Nevenu Karasu svatko u ovom gradu govori s poštovanjem, bez obzira na to čime se bave, bez obzira kojeg su svjetonazora i kojoj političkoj opciji pripadaju. Svi oni o Karasu govore s maksimalnim poštovanjem i uvažavanjem zbog lika i djelatnosti koje je obavljao u našem gradu do sada-istaknuo je Ačkar dodavši da ga s Karasom veže odlična suradnja kroz Gradsko vijeće, a posebno u posljednjim vremenima epidemiološke krize i razornog potresa kad je zajedno s Nevenom Karasom svakodnevno obilazio teren i stradalnike.

-Kao član Nacionalnog stožera civilne zaštite i zaposlenik ravnateljstva Civilne zaštite RH, redovito je obilazio teren i davao nam instrukcije i bez obzira na doba dana i na vikende, bio je prisutan u djelovanju Stožera civilne zaštite našeg grada. Zbog toga smo i nadvladali krizu uspješno i uspjeli pomoći onima koji su najviše nastradali. U takvim vremenima uvijek se pokaže tko je čovjek tko živi za svoj kraj i tko ima prioritete posložene onako kako jedan stanovnik Velike Gorice očekuje. Čest mi je što je prihvatio moj poziv za ovu odgovornu ulogu zamjenika gradonačelnika-zaključio je Ačkar.

Njegov prijedlog jednoglasno su podržali članovi GO HDZ-a te stranke koje su na ovim izborima odlučile dati podršku HDZ-u.

Karas je zahvalio na povjerenju koje mu je ukazao te istaknuo kako je taj prijedlog prihvatio upravo zato što želi biti aktivan sudionik, a ne pasivan promatrač i kritičar kreiranja našeg grada kao poželjnog mjesta za život, no najviše, kaže, jer je u kandidatu za gradonačelnika Ačkaru prepoznao osobu koja zna voditi ovaj grad pošteno, pametno i socijalno osjetljivo. "Kliknuli su" kaže, na prvu.

-Glavni razlog je taj što je kandidat za gradonačelnika Krešo. Ja sam ga upoznao prije 5,6 godina i intenzivno surađujemo zadnje 4 godine otkad je on zamjenik gradonačelnika, a ja predsjednik Gradskog vijeća. Kod Kreše me najviše impresionirao njegov entuzijazam, pošten pristup i uvjeren sam u njegovom poštenje, britak um, a najviše socijalna osjetljivost da pomogne i razumije malog čovjeka. Mislim da se dokazao u ova 4 mjeseca i da nam je pokazao kakav će gradonačelnik biti-kazao je Karas.

Dodatno je zahvalio i predsjednicima stranaka koalicije koje su podržale njegovu kandidaturu.

-Čast mi je da upravo ti ljudi i te stranke podržavaju kandidaturu Kreše i mene za gradonačelnika i zamjenika i ovom prilikom im na tome zahvaljujem. Uvjeren sam da ta ekipa na čelu s Krešom i njegovim timom je dobra ekipa koja u ovom trenutku gradu, sugrađankama i sugrađanima može pružiti najviše-zaključio je Karas.

Galerija slika

Neven Karas kandidat za zamjenika gradonačelnika ispred HDZ-ove koalicije Neven Karas kandidat za zamjenika gradonačelnika ispred HDZ-ove koalicije Neven Karas kandidat za zamjenika gradonačelnika ispred HDZ-ove koalicije

Podijeli