Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašeni psi

Fenix i Luna traže privremeni smještaj za oporavak nakon operacija

Foto: Privatni album
1/5
21.04.2021.
u 18:52

Dva napuštena psa pronađena su s lomovima nogu, Fenix u Donjoj Lomnici, a Luna u Lazini Čičkoj. Zbrinuti su u velikogoričkom Skloništu za životinje

U samo nekoliko pronađeni su na području Velike Gorice – Fenix u Donjoj Lomnici, a Luna u Lazini Čičkoj. Imali su sreću što su ih vidjeli ljudi koji ih nisu potjerali već su za njih potražiti pomoć. Jer Fenix i Luna teško su ozlijeđeni. Fenixu su slomljene obje prednje noge pa je jedva i hodao, a Luna je imala lom zadnje lijeve noge. Naravno, nisu čipirani pa se ne zna ni čiji su.

I Fenix i Luna zbrinuti su u Skloništu za životinje Velika Gorica, a već su i operirani.

– Veterinari su optimistični kad je riječ o lomu Fenixove desne noge, prvo su nju sanirali. Lom je nastao prije otprilike dva tjedna. Lijevu nogu, koja je davno slomljena i već je krivo srasla, trebat će amputirati. Lunina operacija bila je dosta zahtjevna jer je lom bio težak, ali nadamo se da će sve biti u redu – kažu nam volonterke velikogoričke Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Sigurna kućica, koje sudjeluju i u plaćanju operacija. Pomoći im možete uplatom na račun Udruge, IBAN HR6723600001102587785. No, osim pomoći u operacijama volonterke pokušavaju pronaći i novi dom, ili barem privremeni smještaj, jer psi su se nakon operacija morali vratiti u Sklonište.

– Fenix ima oko četiri godine i jako je drag. Bude li sve kako očekujemo, kad se oporavi od ove operacije čeka ga još jedna. Neće imati prednju nogu, ali moći će hodati, igrati se i sve drugo što rade sretni psi. Luna ima tek osam mjeseci i vesela je unatoč teškoj operaciji koje je iza nje – kažu volonterke.

S obzirom da oboje moraju na kontrole, a Fenix i na još jednu operaciju, privremeni dom puno bi značio za njihov oporavak. Ako im možete pomoći, javite se volonterkama na 099/21-21-749 ili u Sklonište Velika Gorica na 095/40-00-567.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije