Novosti Sport Događanja

Na današnji dan 1960. osnovano Pučko otvoreno učilište Velika Gorica

23.04.2021. / Maja Peranić

Na današnji dan, 23.travnja, prije točno 61. godinu osnovana je gradska ustanova koja ubrzo postaje kulturni i obrazovni centar Velike Gorice – Pučko otvoreno učilište Velika Gorica. Sve do danas POUVG je u službi je građana kojima pruža bogat program, od obrazovanja, izložbi, glazbenih manifestacija, kazališnih predstava, kino projekcija do predavanja i tribina...

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica osnovano je 1960. godine kao Narodno sveučilište Velika Gorica. U njemu su se kroz desetljeća postojanja prikazivali filmovi, igrale predstave, sviralo se i pjevalo i plesalo, izlagale slike, posuđivale knjige, tiskale novine i knjige, emitirali programi u eter, učili strani jezici, zavarivanje i šivanje, učili voziti automobili, a uz zgradu su se odvijali fašnici, štafete, pokazne vježbe spašavanja... Gotovo sve što se dogodilo u Velikoj Gorici na neki je način povezano s ovom ustanovom, pa se slobodno može reći da je povijest POUVG-a povijest Velike Gorice. O svemu tome svjedoči i knjiga Biblioteke Albatros „Pučko otvoreno učilište Velika Gorica – 60 GODINA KULTURE I ZNANJA (1960. - 2020.)“ izdana krajem prošle godine, koju možete kupiti na blagajni Učilišta ili putem webshopa.

Povodom proslave ovog važnog dana POUVG pružio je bogat cjelotjedni program radionica, promocija i drugih programa za svoje vjerne posjetitelje. Nekim događanjima još uvijek se možete pridružiti, a njihov raspored se nalazi ovdje.

Podijeli