Novosti Sport Događanja

Barbara Županić (28) MOST-ova je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika

24.04.2021. / Petar Brnada

Kandidat MOST-a za gradonačelnika Velike Gorice, dr. Ivan Bekavac, ispred Tržnog centra jutros je predstavio kandidatkinju za dogradonačelnicu iz redova MOST-a.

Riječ je o mladoj Velikogoričanki, Barbari Županić, stručnjakinji u politologiji i diplomaciji te TV novinarki. 

Koordinator velikogoričkog MOST-a, Damir Slojšek, istaknuo je da baš onako kako je i nagovijestio prije par mjeseci, u MOST-u okupljaju mlade, stručne i neovisne ljude, pa su tako i u Barbari prepoznali osobu koja će dostojno prezentirati njihov program u Velikoj Gorici.

-Mlada Velikogoričanka, stručnjakinja u politologiji i diplomaciji, međutim uspješna je i u sportu te je TV novinarka. Široki raspon interesa ukazuje na njene kapacitete. Hvala Barbara što si prihvatila ovu kandidaturu i uvjeren sam da ćeš u narednom mandatu pokazati svoje sposobnosti, znanje i mogućnosti i Gorica će doživjeti onu promjenu koju treba doživjeti- rekao je Bekavac o svojoj kandidatkinji za zamjenicu gradonačelnika.

Županić je svoje predstavljanje započela riječima da je većina ljudi ne poznaje, ali je pritom istaknula kako je to potpuno u redu jer je to i u skladu sa sloganom koji stoji iza nje- 'Novo lice Gorice'. 

-Velika Gorica je moj grad, grad u kojem sam odrasla i grad u kojem sam provela svoje djetinjstvo. Završila sam velikogoričku opću gimnaziju da bi svoje školovanje nastavila dalje na preddiplomskom studiju novinarstva. I dalje krećem u smjeru diplomacije, PR-a i marketinga pa 2019. godine završavam međunarodne odnose i diplomaciju. Studij koji me stasao kao osobu koja svakoj vrsti problematike pristupa onako "diplomatski". Dijete sam velikogoričkog proslavljenog, ali nažalost ugašenog odbojkaškog kluba AZENA, kluba koji mi je podario neprocjenjivo iskustvo timskog okruženja. Kada shvatite da vi kao pojedinac možda možete odigrati najbolju utakmicu, ako tim nije odigrao najbolje, utakmica je bez obzira na mene kao pojedinca izgubljena- poručila je Barbara koja će kroz mjesec dana napuniti 28 godina.

Barbara je u radnom odnosu, radi u odjelu dostavne službe u međunarodnim odnosima, ali i kao novinarka, no istaknula je kako je kruna i smisao njenog života i svega što čini njen šestogodišnji sin Vito.

-Kada su me jednom prilikom upitali što mi je glavni cilj u životu i što želim postići rekla sam da želim učiniti ovaj svijet makar malo boljim za svoje dijete. No ne treba svijet, dovoljno je izaći ispred svoje zgrade i svoje kuće u svojoj lokalnoj zajednici. I zato ja stojim ovdje ispred vas, u ovom fantastičnom društvu koje ovaj grad želi učiniti bolji i kojima je poštenje iznad svega. Kao visokoobrazovana mlada žena umorna sam od izmjene dviju momčadi koji samo mijenjaju dresova i čija je igra već dugi niz godina zaista neučinkovita. Vrijeme je za novu ekipu, vrijeme je za MOST. Most koji je zapravo i stasao u lokalnoj politici i koji posljednjih osam godina čini da naše sutra bude zaista bolje i da se zaista nešto promijeni. Velika Gorica ne igra još svoje najbolje utakmice. S naglaskom na 'još'. Ne bih voljela ovdje iznositi velika politička obećanja i neke stalne floskule od kojih su vam već umorne uši. Želim vam reći u što vjerujem. Vjerujem u ove ljude kraj sebe i ove mlade ljude iza sebe, vjerujem da zaista Veliku Goricu možemo učiniti boljom- poručila je Barbara kojoj su danas podršku dali i HSP, NHR i nezavisni kandidati.

Naglasila je i kako vjeruje da će uvesti reda u gradske službe, te da nam ZET više neće prodavati svoje preskupe, zastarjele i apsolutno ekološki neprihvatljive prijevozne oblike. No ono što će biti prihvatljivo, naglasila je, jest načelo transparentnosti.

-Proračun grada biti će dostupan javnosti. Isto tako kao mladoj majci jako mi je bitno da moje dijete ima produženi dnevni boravak, da ima punu ishranu u školi i ono na što ćemo stavljati veliki naglasak je ljetna edukacija. Isto tako, poduzetnici i obrtnici u našem će društvu naći razumijevanje. Ono što vam mogu kao sportašica i kao bivša profesionalna odbojkašica reći jest da će se sport u ovom gradu zaista podići na jednu višu razinu, pogotovo u rekreacijskom dijelu. Simbolički stojimo ispred nekadašnje tržnice i odavde vam želim reći da ćemo imati i novu tržnicu- kazala je Barbara te završila uz poruku Velikogoričanima da vjeruju u ovo novo lice Gorice te da im poklone svoje povjerenje kako bi zaista ostvarili novo lice Gorice.

Galerija slika

Barbara Županić (28) MOST-ova je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Barbara Županić (28) MOST-ova je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Barbara Županić (28) MOST-ova je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Barbara Županić (28) MOST-ova je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika

Podijeli