preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Eugen Kvaternik
Natjecanja

Knjižnica

Oznaka eSafety

Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisne stranice

 
 
 
 
 
 

 

 

Vijesti

10. Noć knjige

U petak, 23. travnja održava se 10. jubilarna Noć knjige . Pozivamo Vas da zajednički skrenemo pozornost na važnost knjige i čitanja. 

PROGRAM NOĆI KNJIGE ZA OŠ EUGENA KVATERNIKA je u prilogu►

 


SNAGA PISANE RIJEČI :

Terapijske priče poznate australske pripovjedačice Susan Perrow pomažu pri rješavanju problema koje imaju mala i velika djeca. Priče za vas čitaju dragi ljudi koje susrećemo svaki dan u školi  i nismo u prilici čuti ih kako čitaju priče. Velika im hvala. ( Princeza Hvala; Sramežljiva jagoda i divlja kupina; Kraljevski cvijet, Šumski dječak i crvene cipele, Leptir) ( Izvor: Susan Perrow: Bajke i priče za laku noć: Terapeutske priče za djecu; Susan Perrow: Iscjeljujuće priče II)

U suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara proveden je nagradni literarno-kreativni natječaj Ljekovita lektira na kojem su sudjelovali učenici 1.b, 2.a i 5.c, 7.c i 7. d razreda. Najbolji radovi bit će objavljeni 23. travnja na mrežnim stranicama Noći knjige i Hrvatske udruge školskih knjižničara

Učenici produženog boravka odabrali su knjigu koja je posebno utjecala na njih, istaknuli su njezinu ljekovitost i predstavili je na svoj način tekstom i slikom.

Pogledajte izložbu Naša lektira u virtualnoj galeriji likovnih radova učenika nižih razreda. (Napomena: poveznica radi, ali treba malo više vremena da se učita zbog velikog broja likovnih radova).

KNJIGA I SMIJEH NAJBOLJI SU LIJEK:

Pogledajte i poslušajte online zvučnu slikovnicu učenika 3.b razreda Book titled 'ŠALJIVE PROLJETNE PRIČE'Read this book made on StoryJumper">Šaljive proljetne priče s pričama nastalima za potrebe školskog literarnog natječaja Ljubav je svuda oko nas.

Pogledajte online slikovnicu The funny stories, nastalu u eTwinning projektu Laughter is the Best Medicine (Smijeh je lijek). Pet šaljivih priča napisalo je petnaest partnera iz različitih zemalja. Svaku priču zajednički su napisala tri partnera tkajući u priču dio svoje tradicije.  U projektu sudjeluju Male knjižničarke 5.c i nekoliko učenika grupe potencijalno darovitih učenika osmih razreda.

Šaljivi Kahoot kviz s pitalicama na engleskom jeziku također smo osmislili sudjelujući u eTwinningu. Zaigrajte kviz  s nama! Kviz je dostupan za Noć knjige do kraja dana, a pobjednika očekuje nagrada. Za igranje kviza upišite vaše ime (nikako ne prezime!)  i razred. Game PIN:  07591937

Zaigrajte i šaljivi kviz s pitalicama za učenike nižih razreda Kahoot kviz Ciciban koji je nastao za potrebe projekta Čitanje ne poznaje granice / Branje ne pozna meja. Kviz je dostupan za Noć knjige do kraja dana, a pobjednika očekuje nagrada. Za igranje kviza upišite vaše ime (nikako ne prezime!)  i razred. Game PIN: 05056456

KNJIGE NAS LIJEČE I  PRAKTIČNIM SAVJETOM :

Pogledajte virtualni susret s Nadom Mihoković-Kumrić, spisateljicom i farmaceutkinjom koja u zbirki kratkih priča Vrijeme je između ostalog uči djecu o ekologiji, zdravoj prehrani i lijekovima koje nam priroda daje. Spisateljica nas upoznaje i s ostalim svojim poučnim pričama (Gita,  4.b razred)

Dragi roditelji, najprije jedan zadatak za Vas: do njega vas vodi                                                                            poveznica  



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Davorka Facko-Vnučec   datum: 22. 4. 2021.

Tražilica

Raspored autobusa

Raspored zvona

     


Informacije

Jelovnici

 


Vijeće učenika


Daroviti/ Zadruga

 


Moto i vizija škole

    


Projekti

Projekt Drvokod


Popis udžbenika

Školski list


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1175227
Ovaj mjesec: 10112
Ovaj tjedan: 1673
Danas: 18




preskoči na navigaciju