Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI NA RUJEVICI

Rijeka propustila jedanaesterac, a Osijek veliku priliku zaprijetiti Dinamu na vrhu!

U 31. kolu Prve HNL na Rujevici se sastali Rijeka i Osijek
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
25.04.2021.
u 18:52

Treneri Tomić i Bjelica išli su na pobjedu, ali bez obzira na uzbudljiv dvoboj, utakmica je završila 0:0.

Rijeka i Osijek ušli su u derbi bez mogućnosti kalkuliranja jer u lovu za titulu, odnosno treće mjesto, ništa osim sva tri boda ne vrijedi. Nažalost po obje momčadi, završilo je 0:0 na Rujevici u 31. kolu Prve HNL.

Bilo bi potpuno krivo reći da je utakmica zbog izostanka pogodaka bila negledljiva, dosadna ili nezanimljiva. Baš suprotno.

Gosti su već u prvih nekoliko minuta imali priliku povesti i prvih pola sata držali Rijeku u grču. Gledali smo potpunu dominaciju momčadi Nenada Bjelice, dostojnu potencijalnog prvaka, ali ono što nedostaje za titulu jesu upravo realizacija i iskustvo za "završiti" protivnika?

Kad već nije išlo u svim tim brojnim pokušajima, Rijeka se oslobodila pa je posljednjih desetak minuta prvog dijela pripalo njoj.

Tako nešto "prelilo" se i na drugo poluvrijeme, u kojem domaćin ima loptu u nogama, više prilika, ali također bez ozbiljnije prijetnje sve do 56. minute i dosuđenog jedanaesterca na Muriću nakon prekršaja Cheberka.

25.04.2021., Stadion Rujevica, Rijeka - 31. kolo, Hrvatski Telekom Prva HNL, HNK Rijeka - NK Osijeka. Damjan Bohar. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Privatni album

Možda je pregledavanje situacije dekoncentriralo Murića, ali Ivušić ga "čita" i baca se u svoj lijevi donji kut te brani udarac. Nepisano pravilo kaže da ne smije pucati onaj na kojem je dosuđen jedanaesterac...

Podigao se stupanj nervoze nakon te propuštene prilike, što se moglo vidjeti po nekoliko žutih kartona kojih inače ne bi bilo. Treneri to nisu željeli smiriti, zamjenama su dodatno potencirali ofenzivnu igru, ali nije išlo... Još je i Lončar na kraju "pocrvenio" nakon dva žuta kartona.

Rijeka će sad navijati za Dinamo protiv Hajduka kako ne bi imala prijetnju završiti peta u konačnici. A plavima ta pobjeda može zapravo osigurati titulu jer imaju bod više od Osijeka s dvije utakmice manje.

Također, treća Gorica sad je na bod ispred Rijeke i u sljedećem kolu igra u Istri dok Tomićeva momčad ide na Poljud.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Bill Carson
Bill Carson
18:53 25.04.2021.

Osijek je dugoročni projekt. Nisu instant hit. Trebati će još žganaca pojesti. Imaju stabilni budžet, imaju sada trenera na duge staze, uprava nije u svom svijetu. Bit će Osijek dobar ako ostanu normalni.

Avatar dzambo
dzambo
18:58 25.04.2021.

Tu je prica zavrsena za Osijek sto se tice ''titule''...1 bod zaostatka za Dinamom koji ima 2 tekme manje....lako bi moglo bit cak 7 bodova zaostaka...sto znaci skoro pa nemoguca misija da Dinamo izgubi cak 3 tekme do kraja...sad Osijeka jedino moze ''Ajduk'' spasiti da u te 2 tekme ''mazne'' Dinamu najmanje 4 boda...a kako Ajduk igra nema od toga nista....cuda su ipak moguca al realno gledajuci tu je sve gotovo...i na kraju cak i da se to desi da Ajduk okrzne Dinamo i uzme mu 4 boda i pored toga Osijek opet treba jos jedan kiks Dinama cekat dok Sami oni nesmiju vise kiksati niti jednu tekme a to znaci sve do kraja prvenstva po 3 boda sve pobijede Osijeka al i to ce biti tesko....Dinamo je i dalje daleko ispred svih....

HR
Hrabraja
18:49 25.04.2021.

Kada Osijek već ima love trebali su kupiti pravog Santinija kaj je igrao za repku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije