Novosti Sport Događanja

Oreščanin hvali svoje igrače: Bila bi otvorena utakmica do kraja da smo ostali 11 na 11

28.04.2021. / Damir Žbulj

Siniša Oreščanin mogao je biti zadovoljan kako je njegova ekipa izgledala na Maksimiru u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa, no, s igračem manje od moćnog Dinama gotovo cijelo drugo poluvrijeme mogao se i očekivati ovakav rasplet u produžecima.

Gorica je povela već u trećoj minuti sjajnim golom Špikića, apsolutno zasluženo sačuvala je tu prednost i do poluvremenu, ali odmah početkom nastavka dogodila su se dva ključna trenutka. Prvo je Mišić zabio spektakularan pogodak, a onda je Keita nesmotreno zaradio drugi žuti karton i utakmica je u potpunosti postala jednosmjerna...

"Nemam riječi hvale za igrače. Zaslužuju sve pohvale, stvarno smo ostavili sve na terenu, koliko god to bila floskula. 'Presjekao' nas je početak drugog poluvremena, pričali smo o tome, pripremali smo se za to, ali oni su zabili eurogol i poslije toga je došao taj nesretni crveni karton, koji usmjeri cijelu utakmicu."

"Prvo poluvrijeme je bilo baš kao što smo i zamišljali. Sve smo ispoštivali što smo se dogovorili i iz ove utakmice mogu izvući više pozitivnih nego negativnih stvari. Igrali smo od 49. minute pa do kraja produžetaka s igračem manje, a to je na ovu kvalitetu Dinama gotovo nemogući napor," naglasio je nakon ispadanja iz Kupa trener Oreščanin.

Turopoljski prvoligaš ostvario je uspjeh za pamćenje, po prvi puta je ušao među četiri najbolje ekipe u Kupu.

"Znali smo još u prvom poluvremenu da nam treba taj drugi gol, tada bismo se mogli nadati prolasku. Nažalost, nismo ga postigli i Dinamo je svojom kvalitetom to okrenuo. U jednoj utakmici dva dobra takmaca odlučuju detalji, a pogotovo kao što je crveni karton. Imali smo dobro iskustvo protiv Lokomotive prije nekoliko dana, kad smo također ostali s desetoricom i dobro to odradili. Jako smo se dobro branili do tog drugog gola..."

"Na kraju, Dinamo je zabio i čestitke na prolasku u finale!"

"Ne možemo biti nezadovoljni, uvjeren sam da će igrači kad prespavaju mogu biti zadovoljni i ponosni kako su odigrali," dodao je Oreščanin.

Sada se maksimalno treba usredotočiti na završnicu prvenstva, posljednjih pet kola i veliku borbu za izlazak u Europu.

"Neće nam biti lako u Puli. Ali, na muci se poznaju junaci. Veseli me da smo nakon one 'mini-krize', gdje smo tražili hijerarhiju u ekipi nakon toliko izostanaka, ipak dobili samopouzdanje. Mislim da smo ostali 11 na 11 da bi to bila izuzetno otvorena utakmica do kraja. Nadam se da će nam se sve vratiti onda kad će nam možda i najviše trebati," zaključio je strateg Goričana.

Podijeli