lokalni izbori

Mihael Zmajlović predao kandidaturu za župana Zagrebačke županije: Sjedište ću premjestiti u Veliku Goricu

29.04.2021 u 14:32

Bionic
Reading

Kandidat koalicije SDP-a i HSS-a za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović (SDP) u četvrtak je predao potpise za kandidaturu poručivši da će, ako dobije povjerenje glasača, provesti značajne promjene i sjedište županije premjestiti i iz Zagreba u Veliku Goricu.

"Ljudi se žale da ne mogu obaviti zdravstvene preglede u svom gradu, da je javni prijevoz skup i loše organiziran, većina škola nema jednosmjensku nastavu, ceste su loše, internet je spor, a za sanaciju štete od potresa Županija sama nije osigurala niti kune. To je loše i to treba promijeniti!“, istaknuo je Zmajlović prilikom predaje potpisa za kandidaturu.

Poručio je da on i njegov tim imaju znanje, energiju i motivaciju voditi te promjene i stvoriti suvremenu, naprednu i uspješnu županiju. U tom timu su kandidati za zamjenike župana - Mirela Katalenac (SDP) i Hrvoje Frankić (HSS).

Njihov program nosi naziv "Županija kakvu trebam“, u njemu su, kažu, konkretni prijedlozi i nove ideje, uz ostalo da se sjedište Zagrebačke županije premjesti iz Zagreba u Veliku Goricu.

"Zagrebačkom županijom već se 20 godina upravlja iz hotela i to je jedina županija u Hrvatskoj koja sjedište i svoje županijske institucije nema na svom području", upozorio je.

Iz centra Zagreba i unajmljenih ureda po zagrebačkim poslovnim zgradama, Zagrebačku županiju treba vratiti njezinim stanovnicima“ , poručio je Zmajlović koji bi županijske institucije učinio bližima za svih devet gradova i 25 općina Zagrebačke županije.

Ustvrdio je da razloge zašto je Zagrebačka županija danas troma, bezidejna i puna afera treba tražiti u činjenici da ju već 20 godina vodi jedan te isti čovjek - Stjepan Kožić.