Novosti Sport Događanja

Posljednjih pet rundi borbe za Europu

02.05.2021. / Damir Žbulj

Domaća nogometna prvoligaška sezona ulazi u svoju završnicu! Dinamo je ovog vikenda u Koprivnici napravio još jedan korak prema obrani titule, Osijek čvrsto drži drugu poziciju, a na trećem mjestu je naša Gorica, koja ima bod više od Rijeke, ali i utakmicu manje, s Istrom u Puli od 17 sati.

Rijeka je u subotu poražena na Poljudu od Hajduka i Splićani trenutno imaju šest bodova zaostatka za Goričanima.

Očekuje nas izuzetno uzbudljivih završnih pet kola borbe za Europu!

Nažalost, ekipa Siniše Oreščanina je prije nekoliko dana na Maksimiru zaustavljena u polufinalu Kupa i sada sve svoje karte baca na prvenstvo.

"Stanje u ekipi je uobičajeno, Pokušali smo ovih nekoliko dana iskoristiti da se osvježimo i pripremimo za prvenstvo. Pozitivna je atmosfera, svjesni smo da smo odigrali dobru utakmicu u Kupu s Dinamom. Jako smo zadovoljno kako smo planirali i kakva je bila izvedba na Maksimiru. S igračem manje jednostavno je bio drugačiji tip utakmice."

"Želimo nastaviti tako i dalje, s fokusom na izvedbu i još bolju igru," naglasio je trener Oreščanin pa najavio okršaj u Puli.

"Istra se promijenila u odnosu na početak godine, napravila je s drugim trenerom korak naprijed. Pojačali su se krajem prijelaznog roka s nekolicinom igrača, ušli su u finale Kupa i danas je to vrlo konkurentna i dobra momčad. Imaju neki svoj vertikalan stil, imaju dosta dobrih pojedinaca. Možda im nedostaje konzistentnosti, imaju neke padove u igri, ali očekujemo jednu vrlo ozbiljnu utakmicu, govori to i njihov položaj na tablici."

Na raspolaganju zbog ozljeda neće imati Suka, Kalika i Lovrića, a zbog kartona Matara i Keitu.

"Nadamo se da je sve iza nas, vjerujem da smo period krize kad smo ostali bez ozlijeđenih igrača iza nas. Igrači su shvatili svoje nove položaje unutar ekipe, netko mora više 'povući', vjerujem se da su to i ovi mlađi igrači prihvatili i da to prikazuju na terenu u posljednjim utakmicama."

Goricu nakon utakmice s Istrom čeka veliki domaći okršaj s Osijekom pa gostovanje na Poljudu kod Hajduka, dvoboj s Dinamom na Gradskom stadionu i veliki derbi s Rijekom na Rujevici u posljednjem kolu.

"Naravno da bismo što prije željeli osigurati Europu, ali svi smo svjesni da će borba trajati vjerojatno do zadnjeg kola Tako se jednostavno i ponašamo, idemo utakmicu po utakmicu i optimistični smo," jasan je bio Oreščanin. 

Dario Špikić, domaći velikogorički nogometaš koji je početkom veljače potpisao za Dinamo, u posljednje vrijeme ponovno igra sve bolje i bolje, a vidi se to i po postignutim golovima. No, svjestan je kako Žuto-zelene neće biti lako probiti. Istra 1961 izborila je finale Hrvatskog nogometnog kupa, ali je trenutno na posljednjem mjestu HT Prve lige i nalazi se u grčevitoj borbi za opstanak. 

"Mislim da smo se sada već naviknuli da ovih bitnih igrača neće biti i mislim da pokazujemo, pogotovo u zadnje dvije utakmice, da smo na pravom putu i da sve ide na bolje."

"Sve utakmice s Istrom su bile 'tvrde', očekujemo da će tako biti i ovaj put. Nadamo se da ćemo što prije zabiti, da se što prije utakmica otvori. Osjećam se zadnje vrijeme odlično, imam samopouzdanja i na terenu se to vidi. Sretan sam i zadovoljan s tim," zaključio je Špika.

HT PRVA LIGA:
1. Dinamo 31 +48 74
2. Osijek 31 +29 67
3. Gorica 31 +18 53
4. Rijeka 32 +5 52
5. Hajduk 31 +2 47
6. Šibenik 32 -10 32
7. Slaven Belupo 32 -13 31
8. Varaždin 31 -28 26
9. Lokomotiva 32 -29 26
10. Istra 1961 31 -22 25

 

Podijeli