Novosti Sport Događanja

Dinamični duo: Špikić i Mitrović slomili 'fenjeraša' u Puli

02.05.2021. / Damir Žbulj

Nakon teških i napornih 120 minuta u srijedu protiv Dinama na Maksimiru i na kraju ispadanja u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa sasvim sigurno bilo se teško vratiti prvenstvenim izazovima, ali srećom da je Goričane čekao okršaj s Istrom 1961, posljednjom ekipom na ljestvici HT Prve lige.

Prvo poluvrijeme proteklo je u usporenom ritmu, a čak je domaćin imao u početnih 15-ak minuta bolje prilike. Dobro je što Japanac Taichi Hara i nije baš najbolji realizator, jer je jednom iskosa s lijeve strane pucao malo pokraj gola, dok je drugi puta lopta otišla preko vratnice.

Siniša Oreščanin nije za ovaj dvoboj mogao računati na Suka, Kalika i Lovrića, ali i Matara, Musu i Keitu, no, ekipa se već pomalo i naviknula na izostanke pa je bilo pitanje vremena kad će se posložiti prava akcija za prvi pogodak.

Naš sastav za dvoboj u Puli 👊 #oneteamonedream

Posted by HNK Gorica on Sunday, May 2, 2021

Prvo je zaprijetio Mudrinski, koji nije na najbolji mogući način pucao u izglednoj situaciji, no, u samom finišu prvog dijela stigao je 'poklon' domaćih nogometaša, koji je usmjerio ovaj dvoboj...

Jiloan Hamad je ubacio u kazneni prostor, a nakon slabe reakcije obrane Istre lopta dolazi do druge vratnice, gdje je Dario Špikić novim pogotkom potvrdio sjajnu formu u posljednjim utakmicama.

Puljani su tek na samom početku drugog dijela imali svoje šanse, jednom su bili blokirani, drugi puta je Hara zabio iz nedozvoljene pozicije.

Nakon toga praktički je sve bilo u znaku Gorice. Ušli su Dvorneković, Nimely i Mitrović, što se pokazao kao pravi potez stručnog stožera turopoljskog prvoligaša.

Domaći su zadnjih desetak minuta odigrali bez isključenog Hujbera, a konačnih 0:2 je u finišu sudačke nadoknade postigao Josip Mitrović, koji je zaigrao upravo umjesto Špikića, a poslije akcije Dvorneković i Pršira, još jednog 'džokera s klupe'.

Apsolutno zasluženo je Gorica uzela sva tri boda u Puli i sada je ponovno učvrstila treću poziciju na ljestvici, s četiri boda više od Rijeke. Hajduk zaostaje devet bodova, uz jednu utakmicu manje od konkurenata za treće mjesto.

Bitka za Europu nastavlja se u petak na Gradskom stadionu, u goste stiže drugoplasirani Osijek!

 

HT PRVA LIGA, 32. KOLO:
NK ISTRA 1961 - HNK GORICA 0:2 (0:1)
Strijelci: Špikić 42', Mitrović 90'+3
HNK GORICA: Banić - Doka, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić - Babec, Junior - Hamad (od 90. Pršir), Delfi (od 52. Dvorneković), Špikić (od 68 Mitrović) - Mudrinski (od 68. Nimely). Trener Siniša Oreščanin.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli